Als het coronavirus onder controle blijft dan zijn sportwedstrijden vanaf 1 september zonder het publiek weer mogelijk. Dit geldt dus ook voor het amateurvoetbal. Dat meldde het kabinet woensdagavond tijdens een nieuwe persconferentie over de maatregelen in Nederland rondom het virus. De KNVB bevestigde het nieuws woensdagavond laat.

De kantines kunnen naar verwachting rond 1 september ook weer open. Verder mogen vanaf maandag 11 mei personen die ouder dan 18 jaar zijn weer buiten sporten, mits er 1.5 meter afstand gehouden kan worden. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan. De komende tijd zal het kabinet de maatregelen verder uitwerken. De nationale voetbalbond legt in het bericht uit dat de ze de maatregelen gaan bestuderen en dat ze de nieuwe regels met het NOC*NSF en het ministerie van VWS bespreken.

Foto: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Lisse heeft selectie nagenoeg rond: ,,Groep goed genoeg voor rol bovenin”‘

Wil jij tijdens deze coronacrisis dit soort artikelen blijven lezen? Dat kan natuurlijk. Wij blijven, zolang we kunnen, gewoon toffe verhalen schrijven over al het voetbal in deze mooie streek. Misschien vind je het juist nu belangrijk en fijn om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom jouw favoriete club. Maar ook wij hebben het ontzettend zwaar nu het voetbal volledig stilligt. We houden alle artikelen gewoon leesbaar, maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

POPULAIRE BERICHTEN