Noordwijk heeft de finale bereikt van de landelijke Districtsbeker. Het versloeg zondagtopklasser Magreb’90 woensdagavond met 1-0. De goal kwam op naam van Jeroen Borsboom die in de 35e minuut een listig balletje van Denzel James bekwaam afrondde. De tegenstander van Noordwijk wordt Staphorst of ASWH. 

Noordwijk speelde zonder Jaap van Duijn. De sterspeler houdt het voor gezien op de Duinwetering. Corneille begrijpt dat zijn pupil de Hoofdklasse te laag vindt. ,,Heel jammer natuurlijk. Ik kon goed werken met Jaap. Soms was het een ongeleid projectiel en niet coachbaar. Hij doet zijn eigen ding en dat is voor de helft van de tijd goed en de andere helft niet. Als Jaap niet scoort en geen rendement heeft, is hij een bron van ergernis. Maar Jaap is een goed jong en een hele goede voetballer. Kijk maar even naar zijn statistieken. Als je 22 goals maakt en 20 assists in 23 competitiewedstrijden is dat natuurlijk een gigantisch rendement. Hij heeft gedaan waar we hem voor hebben gehaald. Ja, ik kon goed werken met Jaap en ik denk als een van de weinige trainers. Ik heb erg genoten van hem. Ik hoop dat Jaap bij een mooie club terechtkomt en dat meen ik echt.”

Zure nasmaak
Voor Noordwijk kwam de wedstrijd op het goede moment. Na de grote teleurstelling tegen ASWH, waarin promotie werd misgelopen, was het zaak om de knop om te zetten en de zure nasmaak weg te spoelen. Voor het publiek was de wedstrijd zeker het aanzien waard. Er gebeurde van alles op het veld, aan beide kanten. De ene kans was nog mooier dan de andere. Maar omdat Noordwijk verzuimde meer afstand te nemen, bleef Magreb in leven. Ook de Utrechters waren niet goed in het benutten van de kansen. Een groot obstakel was Noordwijk-keeper Mustafa Amezrine die vooral in het tweede bedrijf uitstekend keepte.

,,We hadden al veel eerder afstand moeten nemen”, zei Corneille. ,,Als je de kansen afmaakt kom je zomaar uit op zes goals.” De ploegen waren dus volledig aan elkaar gewaagd. Wat de wedstrijd ook extra interessant maakte, was het hoge tempo dat op de mat werd gelegd. Voor de 350 toeschouwers was het goed toeven op de Duinwetering. Het enige dat uitbleef waren meer goals. Het bleef bij die ene van Borsboom. Soms met kunst- en vliegwerk haalde Noordwijk uiteindelijk de eindstreep.

Op vakantie
Corneille was blij met de overwinning, maar baalde dat hij de finale niet kan meemaken. ,,Niet te geloven wat er nu weer gebeurt. Het hele jaar staat deze finale vast op 11 juni. Dat is de allerlaatste activiteit van het hele seizoen. Wij hebben al onze vakanties daaromheen gepland. En op het laatste moment wordt de wedstrijd verplaatst. Dat kwam omdat Staphorst – Chervremont eerder werd afgelast en Staphorst ook nog in de nacompetitie zat. Ik ga op vakantie naar Griekenland en kan de finale dus niet meemaken. Het wordt een livestream. Het is niet anders”.

Corneille  kwam ook nog even kort terug op verloren wedstrijd tegen ASWH. ,,Ja, ik zat helemaal stuk na afloop. Een mokerslag was het. Als de gelijkmaker in de extra tijd valt, is dat een dreun van jewelste. In de verlenging werd het ook nog snel 2-1. De 2-2 zat erin, maar het zat ons weer niet mee. Dit is al de tweede keer dat ik dit meemaak. Het wordt nu eens tijd dat het mijn kant opvalt. Mijn motivatie is er wel weer sterker van geworden. We gaan er volgend seizoen weer keihard tegenaan. De groep blijft intact, op Jaap na dan, en die is goed genoeg.”

Noordwijk – Magreb ’90 1-0 (1-0). 34. Borsboom 1-0.

Noordwijk: Amezrine, Le Congé, Overvliet (46. Hoogerwaard), Smith, Brocker, Dorothea, Goncalves, Wendt, Borsboom, Lomis, James

Archieffoto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)