Al na krap vijfenveertig minuten was het duel Excelsior Maassluis – Ter Leede beslist. Toen al keken de Sassenheimers tegen een onoverbrugbare 3-0 achterstand aan. Uiteindelijk werd het 4-1 voor de medepromovendus, die Ter Leede dieper in de problemen duwde. ,,Vorig jaar ging het allemaal heel erg goed en nu het wat minder gaat, moeten we er ook staan”, zegt Vincent Ammerlaan. ,,Dat ligt ook niet aan een trainer of die er wel of niet is.”

,,We hadden weinig grip op hun lange, sterke spitsen”, zegt Ammerlaan. Iedere bal die doorgekopt werd, was gevaarlijk.  Jorno Reurink en Kevin Vink profiteerden beiden twee keer van de wanorde in de defensie van Ter Leede. Yordi Teijsse redde de eer voor de bezoekers.

Omdat ook Katwijk, Noordwijk en Rijnsburgse Boys verloren, werd het gat met de concurrenten er niet groter op. ,,Dat is het enige positieve aan deze middag”, zegt Ammerlaan.

De aanvaller geeft aan dat er nog altijd geen duidelijk is over een nieuwe trainer. Her en der wordt er gefluisterd dat Henk Wisman na de winterstop weer aan het roer staat. De man die Ter Leede vorig jaar naar de Topklasse bracht. ,,Volgende week zit in Jan Blankenspoor nog gewoon op de bank”, aldus Ammerlaan. ,,Aan hem ligt het ook niet. De spelers moeten er staan. Deze wedstrijd moeten we snel vergeten. Volgende week is er weer een potje en zijn er weer drie punten te verdienen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: Hans Schalk.

POPULAIRE BERICHTEN