Waar de een het toch al niet broze vertrouwen een nieuwe impuls gaf, beleefde de ander juist weinig plezier aan voetballen in de Districtsbeker. En dus hervatten SJC en SV Hillegom met verschillend gemoed zondag de competitie. 

SJC maakte vorig weekend voor de verandering eens indruk op zaterdag. De Noordwijkers gaven op de eigen Lageweg Spijkenisse geen schijn van kans: 3-1. De bezoekers zijn in de zaterdagse variant van de Hoofdklasse A, daar waar dorpsgenoot vv Noordwijk de titel hoopt te pakken, nog ongeslagen koploper. SJC heeft geen titelaspiraties, maar feit is dat de zwartwitten het bij het debuut in de Hoofdklasse uitstekend doen. Na negen speelronden is de achterstand op koploper Woezik maar twee punten. Sterker nog, bij heel gunstige ontwikkelingen zou SJC zelfs beslag kunnen leggen op de eerste periodetitel.

Komende zondag is SJC eigenlijk aan zijn stand verplicht te winnen. Nummer veertien De Bataven komt op bezoek in de kustplaats. De bezoekers verzamelden acht punten uit negen duels, acht minder dan SJC. De Bataven komt uit Gendt, een plaatsje uit de Gelderse gemeente Over-Betuwe, en schurkt tegen de Duitse grens aan. De club hield in zijn laatste twee uitwedstrijden Woezik en Hollandia, de nummers één en vier van de ranglijst – op 0-0.

Slag slaan
Voor eersteklasser SV Hillegom strandde het avontuur in de Districtsbeker. De Hillegommers slikten voor eigen publiek een ruim verlies tegen Abcoude (1-4), dat bovenin de Tweede Klasse meedraait. SV Hillegom is een niveautje hoger een middenmoter, om precies te zijn de huidige nummer acht van 1A. SV Hillegom kan zondag een goede slag slaan als Fortuna Wormerveer op bezoek komt. Het onderlinge verschil bedraagt drie punten in Hillegoms voordeel.

Hillegom heeft nu twee forse nederlagen in de benen, iets wat ze de laatste twee jaar niet meer gewend zijn op de Zanderij. De laatste competitiewedstrijd ging met 4-0 verloren bij DEM. Zaak dus voor de ploeg van Arend Jan Kranenburg om het aantal tegengoals te reduceren en weer eens te winnen. Voor eigen publiek is Hillegom overigens nog ongeslagen met zeven uit drie.

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)