De laatkomers hadden zaterdagmiddag op Sportpark Duinwetering ongelijk. Binnen drie minuten stond er al een 1-1 tussenstand op het scorebord. Dat beide ploegen hierna ieder nog eenmaal scoorden, was met name voor de Noordwijk-supporters slechts een kleine pleister op de wonde. De thuisploeg creëerde in beide helften voldoende mogelijkheden om de winst naar zich toe te trekken. RVVH-doelman Danny Spelde stak daar tot viermaal toe eigenhandig een stokje voor, terwijl in een paar gevallen net dat tikkie geluk ontbrak om de Ridderkerkse formatie op de knieën te krijgen.

Uiteraard werd Tjeerd Westdijk door zijn twee treffers aan roodwitte zijde tot Man of the Match uitgeroepen, maar voor de neutrale toeschouwer moet dat toch goalie Spelde geweest zijn. Na eerder al drie keer een zeker lijkend Noordwijk-doelpunt te hebben voorkomen, tikte de doelman in de blessuretijd een tegendraadse kopbal van invaller Jeroen Borsboom net onder de lat weg, waardoor zijn ploeg alsnog een kostbaar punt aan het bezoekje aan de badplaats overhield.

Daarvoor had Noordwijk tot tweemaal toe een achterstand moeten wegwerken. Al binnen twee minuten mochten de bezoekers juichen toen de Noordwijk-defensie bij het rondspelen van de bal iets te lankmoedig te werk ging, waardoor Guytano dos Santos van dichtbij mocht uithalen (0-1). Nog nagenietend van dit vroege presentje was het direct vanaf de aftrap raak aan de overzijde. De in de diepte weggestuurde Westdijk mocht de RVVH-zestien binnen stormen om vervolgens met een diagonale schuiver de 1-1 binnen te werken. Daarmee leek Noordwijk op stoom te zijn gekomen. Binnen vijf minuten moest Spelde tot driemaal toe handelend optreden om erger te voorkomen.

amezrine                 De 1-2 van Benjamin Martha, oud-speler van Katwijk en Quick Boys, is in de maak

,,En vervolgens grijpen we in de eigen defensie niet goed genoeg in waardoor het zomaar weer 1-2 staat”, keek Dogan Corneille terug op die wedstrijdfase. ,,Die voorzet vanaf hun linkervleugel is lang onderweg en dan mag het met een paar verdedigers in de buurt niet gebeuren dat er toch gescoord wordt.” Daarbij doelde de oefenmeester op de treffer van de nog altijd behendige Benjamin Martha, die bij de tweede paal het duel slim aanging en met het bovenbeen het laatste zetje gaf.

Vervolgens hield RVVH, dat het Noordwijk in de opbouw steeds moeilijk maakte door snel druk te zetten, stand tot aan de thee. Bovendien was het een paar keer alarmfase één in de roodwitte defensie. Mede omdat het balvaardige team van trainer Giovanni Franken binnen de kortste keren vanuit de defensie wist om te schakelen richting Mustafa Amezrine. Dat laatste noopte Corneille al na een halfuur om Mark Veerman in de ploeg te brengen voor centrale verdediger Kasper Michel.

,,Eigenlijk geloofde ik er tot het laatste fluitsignaal in, maar uiteindelijk is het ook vandaag drie keer ‘weer’. Weer beter, weer kansen en weer niet.”

Na de doelwisseling kreeg het begrip eenrichtingsverkeer steeds meer vat op het duel. RVVH bleek voor de pauze de brandstoftank al aardig aangesproken te hebben en dat ging vooral ten koste van de nauwkeurigheid bij de bezoekers. Vrij vlot kwam Noordwijk op gelijke hoogte. Marios Lomis bediende Westdijk na een goed uitgevoerde aanval in de zestien op maat, waarna de schoenpunt van Westdijk voldoende bleek voor de 2-2. Erop en erover moet Noordwijk gedacht hebben, maar in de eindfase ontbrak ook dit keer de finesse en het geluk. Dat laatste was met name het geval toen Lomis na een weergaloze actie het leer met een lobje richting goal verzond. Via de lat keerde het speeltuig, net buiten het bereik van de instormende Denzel James, echter weer terug in het veld.

westdijk-1                      Noordwijk viert één van de twee treffers van aanvaller Tjeerd Westdijk

Met twee verse krachten in de ploeg ontwikkelde Noordwijk hierna een slotoffensief waarbij het wachten leek op de winnende treffer. RVVH hapte naar adem, maar haalde de eindstreep toch met een punt. Opnieuw met dank aan Spelde die invaller Borsboom in blessuretijd van scoren afhield.

Toch was ook deze remise voor Corneille geen reden om bij de pakken te gaan neerzitten. ,,We maken nog steeds een moeilijke periode door. Toch geloof ik er nog altijd in. We verdienen het al weken om als winnaar van het veld te stappen, maar het moet ook een beetje meezitten. Eigenlijk geloofde ik er tot het laatste fluitsignaal in, maar uiteindelijk is het ook vandaag drie keer ‘weer’. Weer beter, weer kansen en weer niet.”

Noordwijk-RVVH 2-2 (1-2).  2. Dos Santos 0-1, 3. Westdijk 1-1, 17. Martha 1-2, 52. Westdijk 2-2

Noordwijk: Amezrine, Gonçalves, Le Congé, Michel (30. Veerman), Bröcker, Hoogerwaard, Spil, Dorothea (85. Van der Krogt), James, Westdijk (81. Borsboom), Lomis.

Foto’s: Ron van der Linden

Samenvatting RVVH-TV:


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)