FC Lisse-voorzitter Leon Annokkee heeft verbolgen gereageerd op het besluit van de KNVB om de penaltyserie van FC Lisse tegen Hoek in de KNVB-beker over te laten nemen. ,,Dit is de KNVB op z’n best”, laat de preses in een eerste verklaring weten. ,,Ik schoot gewoon in de lach toen ik het hoorde.”

Inmiddels heeft de club per mail de beargumentering van de bond binnen gekregen. De voorzitter zegt die nog niet te hebben bestudeerd. ,,Ik ben net suf gebeld door alles en iedereen en heb dus nog geen tijd gehad om het te lezen. We hebben hier binnen de club dinsdag overleg over.”

,,Dan gaan het met een jurist bekijken hoe we deze beargumentering moeten interpreteren en daarna zullen we een besluit nemen of we er nog een juridisch vervolg aan gaan geven.”

De bewuste penaltyserie werd afgelopen woensdag in de KNVB-beker in een ABBA-systeem genomen inplaats van het gebruikelijke ‘om-en-om’.

,,Dan kan je je eigen emotie laten spreken of je probeert de rust te bewaren.”

Annokkee sprak inmiddels ook al met trainer Robbert de Ruiter, die net zo verbaasd reageerde als de voorzitter zelf. ,,Het eerste wat hij zei was: ‘Dit meen je niet’. Daarna volgden er natuurlijk nog wat dingen uit de eerste emotie, maar die zal ik hier niet herhalen”, behield de preses zijn humor.

Emotie
Sinds de bewuste strafschoppenserie het nieuws haalde, staat de wereld op z’n kop bij FC Lisse. ,,Het zijn bizarre dagen geweest”, vertelt Annokkee. ,,We hebben geprobeerd alles zo goed mogelijk te verwoorden in de pers. Iedereen belt op, iedereen wil een reactie. Dan kan je je eigen emotie laten spreken of je probeert de rust te bewaren.”

De strafschoppenserie wordt nu naar aller waarschijnlijkheid op 4 oktober om 21.00 uur ingehaald. Saillant detail: eerder op die avond speelt Hongarije O-19 tegen Slovenië O-19 op Ter Specke een wedstrijd om de kwalificatie van het EK in Nederland ,,We zijn een gastheer voor de KNVB, inderdaad. Dit kan alleen in Nederland.”

Lees ook: ‘Penaltyserie FC Lisse – Hoek moet over’

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)