Alsof de drie punten en de onderlinge prestige nog niet genoeg waren, stond er bij ROAC – Foreholte nog iets op het spel. Voor de winnaar lag ook een feestmaal met spareribs in het Rijpweteringse restaurant De Vergulde Vos klaar. Rik Grondel zorgde er met zijn goal in blessuretijd voor dat de Voorhouters hun buikjes mochten vullen: 0-1.

Goede vrienden moet je koesteren. Ook in de voetballerij. ROAC en Foreholte kunnen het bijzonder goed vinden en bij onderlinge wedstrijden wordt alles uit de kast gehaald om er een voetbalfeest van te maken. Geheel volgens het etiquette leken ROAC en Foreholte zondagmiddag op een remise af te stevenen, zodat er geen verliezers zouden zijn. Grondel besliste met zijn late goal anders.

,,Het was geen mooie pot. Over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel verdiend geweest”, blikt Toni Arroyo terug. ,,In de tweede helft waren wij iets beter, zonder dat we tot veel uitgespeelde kansen kwamen. Beide ploegen probeerden het vooral via de zijkanten, omdat die stroken op het veld het best bespeelbaar waren.”

Slotoffensief

In de eindfase drong Foreholte steeds nadrukkelijker aan. Met als beloning de winnende goal in de 93e minuut. De bezoekers hadden in eerste instantie pech met een lob op de lat. Jelle Geerlings behield bij de rebound keurig het overzicht en stelde Grondel in staat om te scoren.

,,Dat was natuurlijk helemaal geweldig”, vertelt Arroyo. ,,Wij dachten dat de scheidsrechter meteen zou affluiten omdat we al diep in blessuretijd zaten. Maar hij liet toch nog twee of drie minuten doorspelen. Maar eigenlijk wisten we al dat de overwinning in de tas zat.”

Was de zege van Foreholte het geluk van een kampioenskandidaat? ,,Die opmerking hoorde ik in de kantine al regelmatig”, grijnst Arroyo. ,,Het zit ons niet tegen. Maar geluk dwing je ook af toch? Ik zou ons nog geen titelkandiaat willen noemen. Al moet je er altijd voor gaan als je in de topdrie staat. Maar ik hoorde dat we bovenaan staan in de tweede periode. Laten we die eerst maar pakken.”

Archieffoto: Jeannette Dijkstra