AZ heeft woensdagavond de komst van Sem van Duijn bevestigd. De 20-jarige Katwijker heeft in Alkmaar zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2027. Hij sluit komend seizoen aan bij Jong AZ.

De overgang was door Voetbal International vorige week al wereldkundig gemaakt. Inmiddels zijn alle formaliteiten afgerond en mag Van Duijn zich  gaan opmaken voor zijn tweede avontuur bij een BVO. Als jeugdspeler was hij ook actief voor Sparta.

‘Goals geen toeval’
“Sem is een interessante speler die al langer bij ons op de radar stond”, vertelt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg op de AZ-site. “Hij is een multifunctionele aanvaller met veel snelheid en een goede fysiek, die de ruimtes achter de laatste lijn herkent en deze ook aanvalt. Ook laat hij zien makkelijk te scoren. Dat hij dit seizoen al twintig goals wist te maken is dan ook geen toeval.”

“Bij Quick Boys heeft hij de laatste jaren een hoog niveau gehaald, waaronder in de KNVB Beker tegen AZ”, vervolgt Brandenburg. “Wij willen hem nu de kans geven in het betaalde voetbal te spelen en daarvoor sluit hij aan bij Jong AZ. We zijn heel benieuwd hoe hij zich in de Keuken Kampioen Divisie staande houdt en of hij de stap naar AZ 1 kan maken. Ook willen we Quick Boys bedanken voor hun medewerking aan deze transfer.”

Definitieve doorbraak
De 19-jarige Van Duijn begon met voetballen bij Valken ’68 en speelde uiteindelijk twee periodes in het blauw-wit. Zijn grote doorbraak op Nieuw Zuid kende hij dit seizoen onder trainer Thomas Duivenvoorden, die hem een vaste plek als linksbuiten gaf.

Van Duijn komt zelf ook het woord op de AZ-kanalen. “Ik ben een speler die ervan houdt steeds te blijven groeien. Ik begin bij Jong AZ, wat voor mij al een aardige stap omhoog is. Ik vind Quick Boys één van de beste amateurploegen in de Tweede Divisie. Een hoog niveau is het sowieso, maar ik ga nu nog een stapje hogerop. Voor mij is dat hartstikke mooi om mijzelf te laten zien en verder te ontwikkelen.”

Foto’s: AZ

Lees ook: Sem van Duijn gaat naar AZ
Check ook: De ster van Sem van Duijn is snel rijzende

POPULAIRE BERICHTEN