De Verlosser? Te grote benaming. Een standbeeld plaatsen? Te voorbarig, grapt William van Vliet. Maar zijn komst naar Foreholte legt die club tot nu toe geen windeieren. Na twee speelrondes staan er zes punten achter de Voorhoutse ploeg en hebben de rood-witten drie goals gescoord. Alle drie van de voet van, jawel, Van Vliet. ,,Het zijn enkel statistieken”, blijft de 38-jarige voetballer bescheiden.

Voor de tweede week op rij wist de ploeg van Frank Bloemheuvel een driepunter te pakken. Waar het vorige week DOSR met 1-0 opzij zette, won het deze zondag uit bij GDA (0-2). En dus is de start cijfermatig uitstekend. Toch is Van Vliet nog niet helemaal tevreden. Want tegen DOSR ging het al niet makkelijk. In Den Haag, tegen GDA, was het ook moeizaam.

,,Wij zijn duidelijk nog een ploeg in opbouw”, had de van UVS overgekomen voetballer zondagmiddag geconstateerd. ,,De automatismen moeten er nog worden ingeslepen. De linies staan nog te ver uit elkaar. Dat moeten we beter met elkaar gaan afstemmen.”

,,Support van het thuisfront is zo belangrijk als je 38 bent en nog lekker wilt voetballen.”

De twee ploegen gingen in Den Haag met een 0-1 stand rusten, omdat Van Vliet in de beginfase van de wedstrijd koelbloedig bleek vanaf de strafschopstip. Veel makkelijker werd na rust niet, ook omdat aanvoerder Sten Admiraal geblesseerd achterbleef in de kleedkamer. Sam Lemmers was diens vervanger.

Selectie
Van Vliet zag dat de wissels de ploeg niet slechter maakten. ,,En dat is goed om te zien. In de tweede helft kwamen Guido Drewes en Casper Brabander ook nog in de ploeg. Ook met deze jongens erbij houden we hetzelfde niveau. Dat zegt iets over de selectie.”

Uiteindelijk was het Van Vliet zelf die de overwinning veiligstelde voor de Voorhouters. Inmiddels kan de dertiger in het dorp al niet meer stuk. ,,Ik heb het ook onwijs naar mijn zin. Het is altijd maar af te wachten hoe je jezelf bij een nieuwe club gaat voelen. Ik ben ook blanco in dit nieuwe avontuur gestapt. Maar het is echt heel leuk.”

Van Vliet concludeerde al snel dat het team van Foreholte bestaat uit één grote vriendengroep. Om daar tussen te komen, genoot ook de multifunctionele voetballer van de najaarsfeesten die de gemeente Teylingen in september aandeden. ,,Ze vroegen of ik ook even kwam kijken.”

,,Één zwaluw maakt nog geen zomer.”

De vader van twee kinderen keek z’n vrouw lief aan en toog richting Voorhout. ,,Support van het thuisfront is zo belangrijk als je 38 bent en nog lekker wilt voetballen. Daar ben ik mijn vrouw ook ontzettend dankbaar voor.”

Noodredmiddel
Ondertussen probeert Van Vliet op de momenten dat hij traint of in het veld staat zijn ervaring te gebruiken om Foreholte verder te helpen. ,,Als het spel stil ligt loop ik af en toe even naar iemand toe. Dan leg ik bijvoorbeeld uit dat diegene in bepaalde situaties geen sliding moet gebruiken, dat een tackel alleen een noodredmiddel is. Dat soort dingetjes.”

Met zes punten uit twee duels is het gevoel met vorig de start van vorig seizoen met 180 graden gedraaid. Dat weet ook Van Vliet, die z’n ploeg graag down-to-earth houdt. ,,Één zwaluw maakt nog geen zomer. We willen gewoon proberen na een wedstrijd of tien in het linkerrijtje te staan en vanuit daar kijken we wel verder.”

Foto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Erik ten Hag en Stefan Teeken hebben dezelfde luxeproblemen (plus video’s)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen