Voorafgaande aan de wedstrijd tegen Argon was Dogan Corneille nog positief gestemd, maar dat het een lastig potje voetbal zou worden stond voor hem wel vast. Dat bleek een vooruitziende blik geweest te zijn van de oefenmeester. Waar in het laatste thuisduel Spijkenisse ruim werd verslagen met 5-2 – en met uitstekend voetbal- was het zaterdag even andere koek. De vesting die de bezoekers voor het doel opbouwden was niet doorheen te komen. Dat de wedstrijd in 0-0 eindigde was niet eens een verrassing.

Achteraf gezien was het nog aan Noordwijk-doelman Mustafa Amezrine te danken dat Noordwijk een punt overhield aan het treffen met de nummer negen van de Hoofdklasse. Hij pareerde zowel vlak voor, als vlak na rust inzetten die een goal hadden kunnen opleveren voor de bezoekers. Argon, dat de laatste twee wedstrijden had gewonnen, loerde op de derde overwinning op rij. Dat was misschien teveel van het goede geweest, maar niemand aan Argon-zijde had daarom gemaald.

,,Patrick, als jij mij belooft dat je zo ook tegen de andere topploegen speelt zoals vandaag tegen ons dan is er niets aan de hand.”

Argon leek het allemaal wel best te vinden. Een punt is een punt was de gedachte vooraf en hoe maakte niet zoveel uit. Er was maar één ploeg die wilde voetballen en dat was Noordwijk, alleen de beloning bleef achterwege. Argon kon ook eigenlijk niet anders. Als het echt was gaan voetballen was het waarschijnlijk een gang naar de slachtbank geworden.

Nu stond alles compact bij elkaar en was het voor Noordwijk vooral hopen ergens een gaatje te vinden. De kans om de wedstrijd te beslissen kwam er toch nog. Tjeerd Westdijk had zijn ploeg moeten belonen, zes minuten voor tijd, maar zijn schoot ging naast.

Ruperto Dorothea wordt van achteren aangetikt

Corneille complimenteerde Argon coach Patrick Loenen na afloop met het behaalde punt en gaf de coach gelijk een opdracht mee: ,,Patrick, als jij mij belooft dat je zo ook tegen de andere topploegen speelt zoals vandaag tegen ons dan is er niets aan de hand en kan ik er nog een klein beetje vrede mee hebben.”

Toch zal de coach gebaald hebben van het zoveelste onnodige puntverlies: ,,Wij hadden het meeste recht op de drie punten. Het zat tegen met twee uitstekende vrije trappen van ons en de bal van Tjeerd had erin gemogen. Jammer dat de goal niet valt. Vooral in de eindfase, toen ook inzetten van Jeroen Borsboom en Brayen Brocker geen doel troffen.”

Niet gespeeld
Noordwijk-verdediger Brocker had ondanks het gelijke spel een lekkere wedstrijd gespeeld maar baalde uiteraard van de puntendeling. ,,Ja, ik baal wel. Ik heb lekker gevoetbald maar een punt in een thuiswedstrijd is te weinig. De laatste twintig minuten hebben we volle bak gespeeld en mocht ik mee naar voren. Ik heb nog vier goede voorzetten kunnen afleveren maar helaas wilde de goal niet vallen.”

,,Het was inderdaad lastig voetballen”, vertelt de linksback verder. ,,Na de rust is Argon sporadisch over de middenlijn geweest en hadden we weinig te vrezen. In zo’n wedstrijd heb je wat geluk nodig. We hebben van alles geprobeerd. Heel jammer dat de bal van Tjeerd er niet ingaat, want dat was zo’n moment waar je op hoopt. De competitie is nog lang niet gespeeld. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij gaan aansluiten op de ranglijst.”

Noordwijk – Argon 0-0 (0-0).

Noordwijk: Amezrine, Smith, Brocker, Le Conge, Dorothea, Goncalves. Borsboom, Hoogerwaard, Westdijk, Lomis, James (79. Van der Krogt)

Foto’s: Ron van der Linden

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen