Martijn Gootjes gaat Katwijk aan het einde van het seizoen verlaten. Dat heeft de landskampioen woensdag bekendgemaakt. De overstap naar de Krom heeft niet aan Gootjes’ verwachtingen kunnen voldoen. De 35-jarige spits mocht dit seizoen pas eenmaal in de basis beginnen.

Gootjes: ,,Ik ben bewust bij Rijnsburgse Boys vertrokken omdat ik dacht daar, door de grote wisselingen binnen de spelersgroep, op korte termijn niet om de titel de kunnen spelen. Ik wil namelijk heel graag, zeker in mijn laatste jaren als speler, nog om de prijzen spelen. Dat dat dit seizoen niet gaat lukken, lijkt me duidelijk. Hier hoef je niet voor gestudeerd te hebben.”

De Noord-Hollander hoopt op een ‘mooie uitdaging waarbij hij zichzelf kan revancheren’. ,,Ik wil nog graag door, het liefst op een zo hoog mogelijk niveau. De fysieke voorwaarden hiervoor zijn er nog absoluut”, zegt hij. ,,Daarnaast baal ik enorm van mijn prestaties dit seizoen, die helaas volledig in lijn liggen met de teamprestaties tot dusver.”

Jesse Dingjan blijft wel bij Katwijk. De talentvolle middenvelder, die anderhalf jaar geleden overkwam van UVS, heeft voor een seizoen bijgetekend. ,,Ik train en speel met spelers die veel ervaring hebben, waar ik veel van kan leren”, verklaart hij. Dingjan is na een enkelblessure momenteel op de weg terug bij Katwijk.

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN