Een aantal regioclubs is dinsdagavond met wisselend succes in actie gekomen in de derde ronde van de Districtsbeker. VVSB, FC Lisse en Noordwijk vonden hun Waterloo. SJC en Katwijk bekerden wel verder.

Katwijk deed zijn plicht tegen het tweede elftal van Spartaan ’20 en zegevierde met 0-3.  Door goals van Martijn Gootjes, Thomas Tavilla en Donny van Oijen was de eindstand al bij rust bepaald. Minder goed nieuws was dat onder meer Katwijk Michiel van Dam en Robbert Susan zag afhaken met blessures.

Op de Lageweg rekende SJC moeizaam af met Hellevoetsluis: 3-2. De Noordwijkers werkten tweemaal een achterstand weg en maakten via Jan de Ridder uiteindelijk de winnende goal. De andere SJC-doelpunten kwamen op naam van Richard Versteden en Mike van Dam.

FC Lisse kreeg een pak slaag van Nieuwenhoorn. Het werd op Ter Specke 1-5. Renaldo Jongebloet schoot Lisse, dat niet in zijn sterkste elftal aantrad, nog wel snel op voorsprong. Vervolgens namen de bezoekers het heft in handen en had Lisse nauwelijks meer iets in de melk te brokkelen.

Het in vorm verkerende VVSB moest nipt zijn meerdere erkennen in Scheveningen, dat in eigen huis met 3-2 zegevierde. De ploeg van oud-VVSB-coach John Blok nam een 2-0 voorsprong, maar via Michael Schouten kwamen de Noordwijkerhouters terug. Tim Peters tilde de marge weer naar twee, waarna Bart Duindam de eindstand op 3-2 bepaalde. In september had Scheveningen VVSB ook al geëlimineerd in de KNVB-beker.

Noordwijk leed een nederlaag tegen Haaglandia. De Hagenaars zegevierden op de Duinwetering met 1-2. Haaglandia leidde bij rust met 0-2. Emiel Wendt deed een kwartier voor tijd iets terug, maar verder kwamen de roodwitten niet. Eerder op de dag werd bekend dat coach Robbert de Ruiter Noordwijk aan het einde van het seizoen gaat verlaten.

Zaterdag verzekerde FC Rijnvogels zich door een zege bij GHC al van een plek in de vierde ronde.

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude