De penaltyserie tussen FC Lisse en Hoek moet opnieuw worden genomen. Dat heeft de voorzieningsrechter besloten. De tweededivisionist kreeg vrijdag het vonnis binnen van Rechtbank Midden – Nederland.

De rechter vindt dat de KNVB in alle redelijkheid heeft gehandeld en daarbij aan ieders belang heeft gedacht. De bond besloot eerder om de penaltyserie, die op Ter Specke tijdens de eerste ronde van de KNVB-beker in een ABBA-systeem werd genomen, ongeldig te verklaren. Daar was FC Lisse het niet mee eens.

Vanwege de korte termijn waarop het vonnis is gewezen, is de verdere motivering van de rechtbank nog niet bekend. Die wordt uiterlijk 16 oktober verwacht.

De Lissenaren reageren in eerste instantie teleurgesteld. ,,Het is een teleurstellend bericht. We moeten nu onze rug rechten. Eerst maar de focus op De Dijk en dan woensdag pas de penalty’s”, laat voorzitter Leon Annokee in een korte verklaring aan Voetbal in de Bollenstreek weten.

De preses schoof z’n gevoel ook op Twitter niet onder stoelen of banken.

De twee ploegen gaan woensdag 11 oktober om 21.00 uur in de herkansing. De winnaar van de penaltyserie speelt woensdag 25 oktober om 19.45 uur tegen Heracles Almelo


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)