Het bestuur van Katwijk heeft zich maandag achter coach Cees Bruinink geschaard. In een verklaring op de clubsite wordt om steun voor de spelers en technische staf gevraagd. ,,Blijf achter je club staan! Alleen zo kunnen we de negatieve spiraal doorbreken.”

Landskampioen Katwijk maakt een rampzalig seizoen door en dreigt als een baksteen af te zakken naar de Hoofdklasse. De oranjehemden verloren driemaal op rij en staan acht punten van een veilige plaats af. Zaterdag wacht een cruciaal thuisduel tegen directe concurrent Capelle, dat zeven punten meer heeft.

De besturen van de Stichting Topvoetbal én de vereniging roepen in de verklaring tot steun op. ,,Over de oorzaken en mogelijke oplossingen voor de achterblijvende resultaten zijn veel analyses te maken”, staat opgetekend. ,,Bestuur van de vereniging en Stichting Topvoetbal, technische staf en spelers zijn hier dan ook dag in en dag uit mee bezig. Iedereen doet er alles aan om degradatie in het jubileumjaar te voorkomen. Tot nu toe echter zonder het gewenste resultaat. Zo is zonder succes gezocht naar tussentijdse versterkingen en blijven overwinningen helaas uit.”

Voorzitter Wim Guijt benadrukte de afgelopen maanden al meermaals dat de positie van Bruinink niet ter discussie staat. De Noord-Hollander bood tijdens de winterstop aan ‘in het belang van de club’ een stapje terug te doen, maar de clubbestuurders weigerden daarmee akkoord te gaan.

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen