,,Het valt mee”, stelt Mohammed Faouzi opgelucht. De spits van Noordwijk leek zich zaterdag in het bekerduel tegen De Kennemers (1-0) zwaar te blesseren, maar onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de schade meevalt. Faouzi hoopt fit te zijn voor de competitiestart over twaalf dagen.

Aanvankelijk werd gevreesd dat Faouzi bij een botsing met de keeper van De Kennemers een rib gebroken had. ,,Ik werd hard geraakt net onder mijn borst en had veel pijn. Ik heb een nachtje in het ziekenhuis doorgebracht. Onderzoeken hebben uitgewezen dat alles gelukkig goed zit. Mijn lever is wel geraakt. Gelukkig heb ik geen rib gebroken of gekneusd, anders had ik langer uit de roulatie geweest.”

Faouzi kreeg medicijnen en een week rust voorgeschreven. ,,Ik heb nu minder pijn”, stelt hij. ,,Het gaat elke dag iets beter. Ik hoop eind van deze week of begin volgende week het lopen te hervatten. Ik heb nog twaalf dagen tot de start tot van de competitie. Ik heb er vertrouwen in dat ik dan weer fit ben.”

De Rotterdamse spits mist woensdag wel de uitwedstrijd bij JOS/Watergraafsmeer, in de eerste ronde van de grote KNVB-beker. Bij winst mag Noordwijk in de tweede ronde thuis aantreden tegen landskampioen Ajax.

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN