Koen Blommestijn maakte zaterdag zijn derde en vier goal voor Quick Boys en keert langzamerhand terug naar volledige fitheid. “Ik ben heel lang geblesseerd geweest, bijna anderhalf jaar. Dat ik nu weer lekker mijn minuten kan maken, is echt top”, vertelde hij met een brede glimlach na de 3-2-zege op HHC Hardenberg.

De 24-jarige Blommestijn speelde voor de tweede wedstrijd op rij negentig minuten. Hoe ver is hij precies qua fitheid? Gaat hij al richting de honderd procent? “Dat is lastig te zeggen, ik ben nog niet helemaal waar ik wil zijn. Er zullen nog een aantal dingen beter moeten, maar ik ben ieder geval tevreden hoe ik uit die blessure ben gekomen. Mentaal en fysiek nu ook. Ik vind het heerlijk om weer op het veld te staan.”

Blommestijn maakte zijn tweede goal op aangeven van Sem van Duijn, die volgend seizoen naar AZ verkast. Wat vindt de Noord-Hollander van de overstap van zijn teamgenoot? “Er waren natuurlijk al wat geruchten hier en daar en nu is het officieel. Geweldig voor hem. Ik denk dat je zijn kwaliteiten vandaag hebt teruggezien en dat het beslissend was voor de wedstrijd.”

‘Geen invloed’
Heeft Blommestijn zelf al duidelijkheid over zijn toekomst? “In principe ben ik nu verhuurd aan Quick Boys en keer ik in de zomer terug naar FC Volendam. Dat is meestal het plan als je wordt verhuurd. Je weet alleen nooit hoe het gaat in het voetbal. Ik probeer er alles aan te doen om zoveel mogelijk op het veld te laten zien. Verder heb ik er weinig invloed op.”

Zoals gezegd staat de teller voor Blommestijn nu op vier goals. Allemaal geproduceerd op Nieuw Zuid overigens: eerder maakte hij er ook twee tegen Excelsior Maassluis (5-0). Heeft de spits nog een bepaald aantal in zijn hoofd?

“Ik doe gewoon zoveel mogelijk mijn best en of ik nu op 4, 5, 6 of 7 uitkom, maakt me niet zoveel uit. Ik gun het die andere jongens evengoed. Een aantal staat ook al op 13 of 14 goals. Voor mij is het teamgevoel het belangrijkste. Samen lekker veel goals maken, dan is iedereen blij.”

Bekijk ook: Sem van Duijn: ‘Stap voor stap lekker ontwikkelen bij AZ’

POPULAIRE BERICHTEN