Het nieuwe O23 elftal van vv Katwijk blijft is in Divisie 3 ingedeeld. De Katwijkse tweededivisionist hoopte op basis van de prestaties van het eerste elftal hoger te worden ingedeeld in de nieuwe beloftencompetities. In mei van dit jaar vertelde technisch manager Cees Bruinink dat de Katwijk om correctie had gevraagd. Die is dus niet gehonoreerd.

De KNVB heeft bij de indeling gekeken naar de prestaties van jeugd- of reserve-elftallen op basis van seizoen 2018-2019. Katwijk 2 werd toen kampioen in de reserve Eerste Klasse. Katwijk O23 komt in de competitie onder andere Warmunda O23 tegen. Ter Leede O23 speelt een divisie hoger, FC Lisse O23 is zelfs in Divisie 1 geplaatst omdat hun JO19 in de Tweede Divisie speelde. FC Lisse O23 speelt onder andere tegen de leeftijdsgenoten van IJsselmeervogels.

Quick Boys speelt als enige club in de Duin- en Bollenstreek in de hoger ingeschaalde O21-competitie. De Katwijkse tweededivisionist speelt in Divisie 4. Hoe hoger je komt, hoe meer profclubs je tegen gaat komen. Alphense Boys is in Divisie 2 de hoogst spelende amateurclub in de beloftencompetitie.

Onder 21
Divisie 4
Quick Boys O21
Be Quick 1887
Cambuur Leeuwarden
De Treffers
De Dijk
Excelsior Maassluis
FC Dordrecht
FC Eindhoven
Hercules
Hollandia
Koninklijke HFC
MVV
Telstar
Westlandia

Onder 23

Divisie 1
FC Lisse O23
Argon
DEM
DOVO
DVS’33
IJsselmeervogels
Quick ’20
Roda ’46

Divisie 2
Ter Leede O23
DHC
Den Hoorn
HBS
Kloetinge
Spijkenisse
TOGB
XerxesDZB

Divisie 3
Katwijk O23
Warmunda O23
Alliance ’22
DSOV
Heemstede
Olympia Haarlem
Zandvoort

Wil je alle competities rustig nakijken? Check hier:
Onder 21
Onder 23

Foto: Kees Jonker

Lees ook: ‘Hillegom weer ingedeeld in West I, Valken ’68 naar Eerste Klasse A’


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN