Voor Ter Leede staat er zaterdag weer een finale op het programma. In de uitwedstrijd tegen GVVV willen de Sassenheimers de goede start na de winterstop (1-0 zege op Capelle) een vervolg geven. VIDB blikt met Ter Leede-speler Mike Boelee vooruit op het duel.

,,Elke wedstrijd is voor ons nu belangrijk”, zegt Boelee. De hekkensluiter won vorige week weliswaar zelf, maar zag ook de concurrentie winnen. Gevolg is dat alles nog dichter bij elkaar is gekropen. De achterstand op een veilige plek bedraagt voor Ter Leede zes punten.

De formatie van de teruggekeerde Henk Wisman zal niet met heel veel vertrouwen richting Veenendaal reizen. De eerste wedstrijd aan de Roodemolen eindigde in een dikke 2-6 nederlaag voor Ter Leede, dat toen nog werd getraind door Bob de Klerk. ,,Het wordt een heel moeilijke opgave. GVVV is een zeer goede ploeg. Een van de beste teams waar wij tegen hebben gespeeld”, stelt de rechtsachter.

Bewierookt

De Veenendalers, vaak getypeerd als een van de beste ploegen in de Topklasse, verloren inmiddels toch al zeven keer. Er liggen dus zeker mogelijkheden voor de Sassenheimers. ,,Dat vind ik verrassend. Ik heb gehoord dat ze wat personele problemen hebben. Ook met hun keeper. Dat kan een van de redenen zijn waarom het bij hun wat minder loopt.”

Ter Leede reist met een gehavende selectie naar GVVV. Boelee en Ron Verplancke zijn geschorst. Spits en topscorer Yordi Teijsse komt dit seizoen door een knieoperatie helemaal niet meer in actie. Toch denkt Boelee dat het gemis van Teijsse goed kan worden opgevangen. ,,Met Mike Dam kunnen we het ook, denk ik. Mike is ander type spits, maar dat hoeft niet nadelig te zijn.”

Vertrouwd

Tegenover het wegvallen van Teijsse staat het debuut van Mitchell Kappenberg. De middenvelder, meegekomen met Wisman uit Thailand, is door de KNVB vrijgegeven.

De terugkeer van Wisman heeft Ter Leede misschien net het laatste zetje gegeven wat men nodig heeft om te overleven in de jungle van de Topklasse. ,,Met Henk is alles weer vertrouwd. Iedereen weet waar hij aan toe is. Er wordt weer goed getraind. Iedereen is scherp. We staan er goed op.”

,,Tegen GVVV gaan we gewoon van eigen kracht uit. Vol pressing spelen en dan kijken hoe het loopt. Voor de winterstop hebben we ook goede wedstrijden gespeeld, maar waren we soms ongelukkig. Hopelijk valt na vorige week het kwartje weer onze kant op”, besluit Boelee.

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN