Rijnsburgse Boys heeft met een nederlaag de eerste seizoenshelft afgesloten. De ploeg van coach Niek Oosterlee ging met 2-1 onderuit bij Kozakken Boys. De woede in het Rijnsburgse kamp richtte zich na afloop op het functioneren van scheidsrechter Grilis, die een discutabele rode kaart aan Jordy Strooker gaf en ook Kozakken Boys een omstreden strafschop toekende. Door het verlies gaat Rijnsburgse Boys als dertiende de winterstop in.

Rijnsburgse Boys, dat de laatste paar weken in een goede fase zat, wist dat het een lastige middag tegemoet ging bij Kozakken Boys. In de Topklasse was nog nooit gewonnen van de Werkendammers. Na de wedstrijd van vorige week tegen Excelsior ’31 kon Rijnsburg bij winst wederom een aantal plekken stijgen op de ranglijst.

File

De voorbereiding verliep echter niet optimaal. Omdat de spelersbus van Rijnsburgse Boys vaststond in de file begon de wedstrijd een uur later dan gepland. Bovendien viel Jeroen Hessing in de warming-up geblesseerd uit. Voor hem speelde Kevin Westmaas. Kevin Winter keerde terug in de basiself na een schorsing. Martin van Eeuwijk zat nu geschorst aan de kant.

Nadat Kozakken Boys had afgetrapt begon Rijnsburgse Boys net zoals vorige week erg sterk aan de wedstrijd. Rijnsburg had veel balbezit en gelijk in de tweede minuut was er al concreet doelgevaar. Koemans werd in het strafschopgebied neergehaald, maar de scheidsrechter liet doorgaan.

Kozakken Boys kwam later in de eerste helft beter in de wedstrijd en in dertigste minuut vond een cruciaal moment plaats. Een doorgebroken speler van Kozakken Boys werd neergehaald, althans in de ogen van de scheidsrechter. Veel supporters vonden dat de bal werd geraakt. Na enig oponthoud kreeg Jordy Strooker uiteindelijk de rode kaart voorgeschoteld.

Mannetje tekort

Na het wegzenden van Strooker kwam Rijnsburg een mannetje tekort om de opbouw van Kozakken Boys te verstoren, wat voor de rode kaart veelvuldig gebeurde en vaak balbezit opleverde. Na de rust werd het spel vooral gespeeld op de helft van Rijnsburgse Boys. De thuisploeg had veel meer balbezit, maar kreeg geen grote kansen.

De verdediging van Rijnsburg speelde sterk en liet weinig door gaan. Bij een spaarzame uitbraak nam Rijnsburgse Boys tien minuten voor tijd de leiding. Ignacio sprintte vanaf de middellijn richting het vijandelijke doel en schoot koelbloedig de 0-1 binnen.

In ondertal leken de Rijnsburgers op weg naar een spectaculaire zege, maar de voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Een kleine vier minuten later kreeg Kozakken Boys een penalty. Ook dit moment had veel weg van een fout van de scheidsrechter, want aan de overtreding leek buitenspel vooraf te gaan.

Kozakken Boys benutte het buitenkansje en ging uiteindelijk zelfs nog met de zege aan de haal. Een minuut voor het verstrijken van de officiele speeltijd bracht Sjoerd van der Waal de 2-1 op het scorebord. Zodoende leed Rijnsburgse Boys een ongelukkige, onfortuinlijk en schlemielige nederlaag.

Tekst: Danny van den Bosch