Mitchel Bormann vertrekt na dit seizoen bij FC Lisse. Voor de verdediger is zijn werk niet langer te combineren met spelen op topamateurniveau, zo is door zijn club zaterdag bekendgemaakt. Bormann runt samen met zijn vader zes dierenspeciaalzaken.

De 28-jarige Bormann is sinds de zomer van 2020 op Ter Specke actief, hij kwam destijds over van de amateurs van Ajax. De Noord-Hollander was vorig seizoen als opkomende rechtsback een drijvende kracht in het kampioenselftal van FC Lisse, dat toen promoveerde naar de Tweede Divisie.

Streep door eerste seizoenshelft
In de huidige voetbaljaargang miste Bormann een groot gedeelte van de eerste seizoenshelft door een enkelblessure. Hij maakte te vroeg zijn rentree en moest ‘daardoor op de blaren zitten’, zo vertelde hij eind november tegen VIDB.

“Ik heb geen kraakbeen meer in mijn enkelgewricht”, liet hij toen weten. “Daar ben ik aan geopereerd, maar als tijdelijke oplossing hebben ze er daarna een cortisonenspuit ingezet. Dat heeft tijd nodig om in te werken, dus als je te vroeg begint doe je het voor niets. Dat was nu het geval. Daarom moet ik nu op de blaren zitten, uithuilen en opnieuw beginnen.”

Na de winterstop kwam Bormann weer regelmatig in actie, waaronder een aantal keer als linksback. De flankspeler voetbalde voor zijn komst naar de Bollenstreek ook voor VSV en ODIN ’59.

Foto: FC Lisse

Lees ook: Bormann moet ‘op de blaren zitten’ na te vroege rentree

POPULAIRE BERICHTEN