Tim Brinkman en Mitchi Huijsman gaan volgend seizoen aan de slag op sportcomplex de Toekomst. De spelers van respectievelijk FC Lisse en Rijnsburgse Boys hebben hun jawoord gegeven aan de amateurs van Ajax, momenteel koploper in de Vierde Divisie A.

Brinkman en Huijsman zijn bezig aan hun eerste seizoen in onze regio, maar in beide gevallen verliep het teleurstellend. Brinkman kwam over van Spakenburg, maar pendelt al het gehele jaar een beetje tussen basis en bank. Om die reden werd besloten zijn doorlopende contract in de zomer te ontbinden.

“Ik denk nog steeds dat ik een meerwaarde voor dit team kan zijn en wil dat ook graag nog bewijzen de komende twaalf wedstrijden”, vertelde hij in februari tegen VIDB. “Maar ik maak de opstelling niet en moet dus afwachten welke kansen ik nog ga krijgen. Maar ik denk dat het na de zomer beter is als ik in een andere omgeving verder ga.”

De 26-jaige Brinkman speelde in de jeugdopleidingen van Ajax en FC Utrecht. Voor laatstgenoemde club kwam hij eenmaal uit in de hoofdmacht, dat was in oktober 2018 voor de KNVB Beker tegen ASWH. Na zijn vertrek uit Utrecht was hij ook actief voor Spakenburg en GVVV.

1 jaar op de Middelmors
Vorige maand werd duidelijk dat Rijnsburgse Boys de optie in het aflopende contract van Huijsman niet zou gaan verlengen. Daarop reageerde de spits teleurgesteld. “Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Rijnsburgse Boys en vind het dan ook niet leuk om na zo’n korte periode de club al te moeten verlaten. Maar misschien is het wel goed dat ik op zoek ga naar een nieuwe uitdaging, aangezien ik bij Rijnsburgse Boys niet echt de kans heb gekregen om te laten zien wat ik kan”, aldus de aanvaller die de laatste tijd steevast als invaller binnen de lijnen komt.

Huijsman (20) kwam afgelopen zomer over van SV Straelen. Daarvoor was hij actief in de jeugdopleidingen van Almere City en FC Volendam.

Headerfoto: FC Lisse

Lees ook: Brinkman: ‘Vroegtijdige afscheid van FC Lisse heeft te maken met meerdere factoren’
Check ook: Rijnsburgse Boys neemt afscheid van twee aanvallers

POPULAIRE BERICHTEN