Rijnsburgse Boys neemt na dit seizoen afscheid van Anthony van Dongen en Mitchi Huijsman. In beide gevallen wordt het aflopende contract niet verlengd.

Van Dongen (25) is bezig aan zijn tweede periode op de Middelmors, maar kwam mede door blessures de afgelopen anderhalf jaar weinig in actie. “Voor mij komt de beslissing heel plotseling en onverwacht”, vertelt hij niettemin op de clubsite. “Zelf was ik er nog niet uit of ik wilde weggaan of blijven, maar die beslissing is nu voor mij genomen door de club, op een relatief laat moment. Voor mij is het wel teleurstellend. Rijnsburg is een mooie club, waar ik met plezier speel, in een team met leuke ploeggenoten.”

In de jeugd speelde Van Dongen onder meer bij AZ en FC Groningen. Als senior was hij actief voor KFC en dus Rijnsburgse Boys en DEM.

‘Geen echte kans’
Ook Huijsman (20) reageert teleurgesteld. “Het is simpelweg balen dat de club heeft besloten om mijn optie niet te lichten. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Rijnsburgse Boys en vind het dan ook niet leuk om na zo’n korte periode de club al te moeten verlaten. Maar misschien is het wel goed dat ik op zoek ga naar een nieuwe uitdaging, aangezien ik bij Rijnsburgse Boys niet echt de kans heb gekregen om te laten zien wat ik kan.”

“De club gaf als reden voor het niet lichten van mijn optie, dat ik weinig tot geen speeltijd ga krijgen volgend seizoen. Naast Dani van der Moot is er namelijk ook een nieuwe spits gehaald: Mark van der Weijden (overkomend van Sparta Nijkerk). Trainer Hein Leliveld vertelde mij dat ze niet met drie spitsen verder willen gaan”, aldus de aanvaller, die onlangs tegen De Treffers (2-4) zijn eerste goal in Rijnsburgse dienst maakte.

Huijsman kwam afgelopen zomer over van SV Straelen. Daarvoor speelde hij in de jeugdopleidingen van Almere City en FC Volendam.

Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Verslag | Rijnsburgse Boys neemt definitief afscheid van gevarenzone na overwinning op Scheveningen

POPULAIRE BERICHTEN