Het was weer een tijd geleden dat Tom Broekhuizen in de spotlights stond. Vorig seizoen kampte de middenvelder annex verdediger veelvuldig met blessureleed, maar op de eerste speeldag van de Hoofdklasse verscheen de Lisser fit aan de start. Dit deed hij op zijn oude vertrouwde stekkie op het middenveld. Dat bleef niet onopgemerkt want Broekhuizen werd op bezoek bij Alcides de matchwinner: 0-1. 

De aanval begon aan de linkerkant en werd door Timo Ruigrok verplaatst naar de rechterkant. Daar controleerde Levy van Nispen de bal en die legde hem panklaar neer voor de inlopende Broekhuizen. De middenvelder aarzelde niet en vond met zijn inzet de verre hoek: 0-1. Het zou de enige treffer van de wedstrijd worden.

Een paar uurtjes en honderd kilometer verder reageert de matchwinner er koeltjes op. Na een lange dag kon hij eindelijk de wedstrijd, die gespeeld werd in Meppel, analyseren. ,,Ik merk dat het langzaam steeds beter gaat lopen bij ons”, begint de oud-jeugdspeler van ADO Den Haag. ,,Deze trainer heeft toch een andere gedachte over het voetbal en dat heeft even tijd nodig. Ik merk alleen wel dat het de goede kant op gaat.”

,,Je merkt wel een duidelijk verschil met de Derde Divisie zaterdag.”

Het ging ook in Meppel de goede kant op. Na een lange reis moesten de mannen van Florian Wolf in een heuse strijd de drie punten binnen zien binnen te harken. ,,Het was een wedstrijd die op het randje was”, gaat Broekhuizen verder. ,,Die gasten kleunden er elke keer in en wij moesten ons daar onderuit voetballen. Eigenlijk gingen we mee in het niveau van hen.”

Verschil tussen zaterdag en zondag
Dat niveau was volgens de middenvelder niet wat men aan Lageweg gewend was. Oké, er zijn een hoop spelers, die vorig jaar nog in de Derde Divisie speelden, vertrokken uit Noordwijk, maar voor degene die ook het vorige seizoen hadden meegemaakt, was het even flink omschakelen.

,,Ik vond de tegenstander niet heel goed. Je merkt wel een duidelijk verschil met de Derde Divisie zaterdag. Het is niet alleen dat we een klasse omlaag zijn gegaan, maar ook het niveau van het zondagvoetbal. Het is toch anders dan een wedstrijd spelen bij Quick Boys-uit…”

Vertrouwde plek 
De doelpuntenmaker probeerde zich te onttrekken van het niveau van de tegenstander en richtte zich dan ook op zijn eigen spel. Het was voor de oud-speler van FC Lisse en VVSB dan ook lekker dat hij weer op zijn vertrouwde plekje op het middenveld stond. ,,Het was wel weer lekker om daar te staan. Het is heel anders dan de achterhoede waar ik vorig seizoen stond. Nou moet ik ook eerlijk zeggen dat ik het achterin niet heel leuk vond, maar die vele tegengoals vorig seizoen hielpen ook niet mee. Ik merk ook aan mezelf dat ik op het middenveld steeds fitter word. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de afstanden die je moet overbruggen.”

,,Ik denk dat wij wel aan de bovenkant kunnen meedraaien.”

Tot slot ging Broekhuizen nog in op de kansen van de zwart-witten dit seizoen in de Hoofdklasse. Alcides-uit was een wedstrijd die meeviel, maar hoe zit dat met de andere opponenten? ,,Ik denk dat wij wel aan de bovenkant kunnen meedraaien. Maar dat zeg ik puur op basis van wat ik weet. Ik heb nog niet alle ploegen gezien, dus dat zal na een verloop van tijd duidelijk worden.”

Foto: Johanna Wever

Lees ook:Denzel James keert per direct terug bij Noordwijk
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude