Cees Bruinink is volgend seizoen geen trainer meer van vv Katwijk. De Noord-Hollandse coach wordt technisch directeur en maakt plaats voor een nieuwe hoofdtrainer. Dat heeft de landskampioen zaterdag bekendgemaakt

Vorige week zaterdag na de remise tegen Capelle (2-2) sprak Diek Parlevliet – hoofdsponsor en voorzitter van de Stichting Topvoetbal Katwijk – nog zijn vertrouwen uit in Bruinink. Ook de coach zelf verzekerde volgend seizoen nog steeds aan het roer te staan. Afgelopen week werd de druk vanuit verschillende geledingen binnen de club echter opgevoerd. Als compromis is voor de oplossing gekozen om Bruinink technisch directeur te maken.

Rust

Het Leidsch Dagblad maakte een reconstructie van een roerige week op de Krom. Parlevliet licht in de regionale krant de gemaakte beslissing toe. ,,Er was wat ruis op de lijn tussen de verschillende besturen. We hebben een heel goede oplossing gevonden. De rust moet weerkeren. Cees gaat de club volgend seizoen verder professionaliseren. We willen hem graag behouden.”

,,Dit is een logische vervolgstap voor mij”, reageert Bruinink. ,,Er moeten grote stappen gemaakt worden, met de scouting, met de jeugdopleiding. Het leunde teveel op mij alleen.”

Geen gehoor

Bruinink vervolgt: ,,Mijn verwijt is dat ik de afgelopen maanden totaal geen ondersteuning heb gehad. Ik stond zelf te scouten. Mijn e-mails werden niet beantwoord. In de winter wilde ik er spelers bij. Er lag geld. Maar niemand deed wat.”  Uit de reconstructie wordt duidelijk dat de technische commissie en het bestuur van de vereniging geadviseerd hadden om Bruinink te vervangen. Maar in de Stichting Topvoetbal, die Bruinink betaalt, drukte Parlevliet zijn zin door.

Eerder toonde Parlevliet, samen met Bruinink overigens, zich tegenstander van promotie naar de Jupiler League. De KNVB bood Katwijk de mogelijkheid om onder versoepelde voorwaarden te promoveren. De Krombewoners maakten daar geen gebruik van. Achilles ’29 deed dat wel.

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN