De komst van Rico Kogeldans naar Katwijk is niet aan de orde. De aanvallende middenvelder traint momenteel mee bij de oranjehemden, maar volgens coach Cees Bruinink hoeft aan een transfer niet te worden gedacht. ,,Dat is niet iets wat momenteel speelt”, vertelt hij tegen VIDB.

,,Rico is bevriend met Joost Leonard, Dwight Krolis en Gini Sahadewsing en in september kwam het verzoek of hij bij ons zijn conditie op peil mocht houden”, verklaart Bruinink. ,,Omdat wij veel blessures en schorsingen hadden, kwam dat goed uit. Daardoor kunnen we nu gewoon een partijspel van elf tegen elf spelen. Rico was vanwege een gebroken pols een tijdje afwezig, maar is er sinds een paar weken weer bij.” De oud-speler van onder meer Noordwijk en ARC zit zonder club nadat een avontuur bij VfB Germania op niets was uitgelopen.

Toch houdt Bruinink wel een slag om de arm. ,,In de voetballerij weet je het nooit. Maar op dit moment zijn we er niet mee bezig.” Volgens de Noord-Hollander oriënteert Katwijk zich wel op de transfermarkt. ,,We kijken momenteel rond en gaan in de winterstop alles rustig op een rijtje zetten. Maar we halen alleen spelers die voor honderd procent een toegevoegde waarde zijn.”

Volgens Bruinink is de kans groot dat hij ook volgend seizoen trainer van Katwijk is. ,,Daar ziet het op dit moment wel naar uit. Mijn contract loopt natuurlijk door en ze hebben mij gevraagd om mijn licht te laten schijnen op een aantal dingen in de organisatie. Het is fijn om te zien dat iedereen ondanks de mindere resultaten nog altijd vertrouwen heeft.” Landskampioen Katwijk staat momenteel laatste in de zaterdagse Topklasse.

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN