Cees Bruinink leeft met de nodige zorgen over de inzetbaarheid van zijn spelers toe naar de belangrijke derby tegen Noordwijk. De coach van Katwijk heeft veel twijfelgevallen binnen zijn selectie. Het meespelen van zes basisspelers is onzeker, laat hij donderdag weten aan VIDB.

Katwijk won dinsdag weer eens, met 3-0 voor de beker van het tweede van Spartaan ’20, maar toch stapten de Krombewoners met een kater van het veld. Door het fysieke en vooral gemene spel van de Rotterdammers kwamen liefst vier spelers van Katwijk niet ongeschonden uit de strijd

,,Het sloeg helemaal nergens op”, zei Bruinink over de speelwijze van Spartaan ’20. ,,Michael Owel heeft een lichte hersenschudding opgelopen, terwijl Robbert Susan, Romano de Jonge en Michiel van Dam enkelklachten overhielden aan de wedstrijd. Zij worden behandeld door de fysio. Verder kan ik er niets over zeggen. De beslissing over hun meespelen wordt waarschijnlijk pas zaterdag genomen.”

Slecht nieuws was er ook voor Jesse Dingjan. Het jonge talent is met een breukje in zijn enkel en gescheurde enkelbanden zes tot acht weken uitgeschakeld.

Ziekte

,,Verder heb ik ook nog met zieken te maken”, zegt Bruinink. ,,Jeffrey Jongeneelen en Paul de Lange konden daarom dinsdag niet meedoen. Ook zij zijn twijfelachtig.” Positief is dat Donny Rijnink weer inzetbaar is na drie duels schorsing. Ook de terugkeer van Jerghinio Sahadewsing is aanstaande. Hij zit zaterdag zijn laatste van negen wedstrijden (!) schorsing uit.

Bruinink hoopt dat het ergste achter de rug is voor zijn ploeg: ,,Wij hebben dit seizoen nog geen enkele keer in dezelfde opstelling kunnen spelen, terwijl wij als aanvallend ingestelde ploeg juist gebaat zijn bij automatismen. Al die blessures en schorsingen zijn te bizar voor woorden. Mensen die er ver vanaf staan zullen misschien denken: daar heb je hem weer met zijn gezeur. Maar het is de enige oorzaak waarom het dit seizoen zo gelopen is.”

,,Maar ik houd mijn ploeg voor dat we niet moeten blijven hangen in negativiteit. Het zal heus wel een keer omkeren. Er zijn nog zeventien wedstrijden te gaan en dus 51 punten te verdienen. Voor de winterstop spelen we nog drie finales.” De landskampioen treft naast Noordwijk ook nog HHC Hardenberg en Ter Leede uit het rechterrijtje,

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN