Nog zes wedstrijden en dan zit de periode van Bas Buimer bij FC Lisse erop. De spits heeft zich in twee seizoenen helaas nooit echt tot de vaste waarde kunnen ontpoppen. Desondanks is hij erg geliefd bij de supporters van de Lissenaren. Iets wat vooral komt door zijn sympathieke karakter. De aanvaller gaat vanaf volgend seizoen voor Eemdijk voetballen. Aanstaande zaterdag kan hij zijn toekomstige club pijn doen in de strijd tegen degradatie uit de Derde Divisie.

Hallo Bas! Waarom heb je de keuze gemaakt om volgend jaar voor Eemdijk te gaan spelen?

„Uit de gesprekken vernam ik gewoon heel veel vertrouwen. Ik kreeg er echt een goed gevoel bij. Ik ambieer nog altijd om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Dat is voor mij minimaal Hoofdklasse. Tegelijkertijd moet ik ook aan mijn maatschappelijke carrière denken. Drie keer trainen is net iets te veel, maar bij Eemdijk trainen ze twee keer, dus dat komt ook goed uit. De club speelt nog niet erg lang op zo’n niveau (Derde Divisie red.), dus dat is denk ik een cultuur dingetje.’’

Er wordt veel geroepen dat jij als opvolger van Yannick Bouw wordt gezien, die naar VVSB vertrekt. Zie jij dat zelf ook zo?

„Dat staat inderdaad wel overal. Ik geloof eerlijk gezegd niet zo in opvolgers. Ik ben gewoon Bas Buimer. Een spits die mee kan voetballen, sterk aan de bal is en als het moet de beuk erin kan gooien. Ik ken Yannick niet zo goed, dus ik kan niet beoordelen of wij dezelfde type spelers zijn.’’

Hoe zie jij deze stap naar Eemdijk?

„Weer een ander kijkje in een andere keuken. Ik wil na twee jaar tussen de bank en de basis schipperen gewoon weer lekker minuten maken en vooral goals scoren. Ik heb wel een beetje heimwee naar mijn tijd bij Swift. Dat voetbal was heel anders, maar ik denk dat ik zeker weer belangrijk kan zijn met mijn doelpunten. Ik zie het daarom ook zeker niet als een stap terug, want hopelijk ga ik volgend jaar weer lekker veel spelen.’’

Wat voor indruk kreeg je van de club?

„Het is een hele gezellige club, dat is ook gezegd door veel teamgenoten van mij. Eemdijk doet het vooral met eigen jongens uit het dorp, want ze willen het herkenbaar houden voor het publiek. Wat dat betreft kan het wel een beetje vergeleken worden met FC Lisse. Ze willen niet met geld strooien. Daarmee willen ze zich onderscheiden van Spakenburg en IJsselmeervogels, maar tegelijkertijd voelen ze geen wrange gevoelens voor die twee clubs. Meestal speelt een speler van Eemdijk een goed seizoen en wordt die gehaald door één van die twee andere grote clubs uit Bunschoten-Spakenburg of iemand wil zich juist ontwikkelen bij Eemdijk. Een mooi voorbeeld daarvan is Maikel de Harder van IJsselmeervogels.’’

Zaterdag nemen jullie het  dus op tegen Eemdijk. Is dat nu een extra aparte wedstrijd voor jou?

„Ja wel een beetje, want ik wil toch laten zien waarvoor ik ben gehaald. Dat is dus wel een beetje anders dan normaal. De komende tijd wil ik gewoon nog wat melk in de pap te brokkelen hebben bij FC Lisse. Op 4 mei staat er nog een prachtig affiche tegen Quick Boys op het programma, dus daar hoop ik wel nog wel mijn bijdrage te kunnen leveren. Vanuit de club heb ik ook alleen maar positieve reacties ontvangen over mijn overstap, dus dat is mooi om te horen. Zaterdag gaan we er een mooie wedstrijd van maken.’’

Lees ook: ‘Winter ook volgend seizoen technisch manager op Ter Specke’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels