FC Lisse heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen Swift met 2-3 verloren. Voor de Lissenaren was het duel met de Amsterdammers de eerste wedstrijd van het tweede gedeelte van de oefencampagne. Koen Fokkema en Luca Tarani maakten de goals voor de tweededivisionist.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor Kees van Wieringen. Het erelid van FC Lisse overleed afgelopen week op 63-jarige leeftijd aan een ongeneeslijke ziekte. Afgelopen donderdag was de herdenkingsdienst in de Agathakerk. Vrijdag werd er in besloten kring afscheid van hem genomen.

,,Met de komst van een extra keeper en een extra verdediger is de balans wel een stuk beter geworden.”

FC Lisse-coach Robbert de Ruiter en zijn equipe zagen niet op tegen de vriendschappelijke wedstrijd. ,,Nee, ondanks een bewogen week. We zijn niet bij de pakken gaan neerzitten, omdat Kees maar één ding wilde: doorgaan waarmee we bezig waren. Ook de spelersgroep was daarvan al een hele tijd op de hoogte. Zo heeft hij de groep ook nog een goed advies meegegeven. We gaan er dan ook alles aan doen om dit seizoen een goed resultaat neer te zetten.”

Spits
De Ruiter kon beschikken over 22 spelers tegen Swift en posteerde twee teams die elk een helft mochten spelen. Over de selectie was hij na de wedstrijd vooralsnog tevreden. ,,Met de komst van een extra keeper en een extra verdediger is de balans wel een stuk beter geworden.”

Ook was de oefenmeester van FC Lisse te spreken over de kwaliteitsinjectie die de ploeg deze zomer voorin kreeg in de vorm van Bas Buimer. ,,Hij heeft mij laten zien dat hij lekker kan ballen. Buimer is balvast en een goede spits.”

De nieuwe aanvaller kwam over van de tegenstander van de Lissenaren: Swift. Hoewel hij van z’n oude club verloor, toonde hij zich na het duel tevreden met z’n overstap. ,,Dat FC Lisse in de Tweede Divisie gaat spelen is helemaal top. Het is één en al voetbal wat je ruikt in de Bollenstreek.”

,,Voor concurrentie ben ik niet bang. Rowdy van der Putten is bijvoorbeeld een hele andere type speler dan ik.”

De spits viel met z’n neus in de boter bij de geel-blauwen. ,,Als je dan gelijk je eerste wedstrijd tegen Feyenoord mag spelen, kan je debuut helemaal niet meer stuk”, lachte Buimer, die geen aanpassingsproblemen ondervond tot nu toe. ,,Nee, helemaal niet, ondanks dat ik twee treden hoger ben gaan spelen. Deze kans kon ik niet laten lopen.”

Keuzes
,,Voor concurrentie ben ik niet bang”, vervolgde de aanvaller. ,,Rowdy van der Putten is bijvoorbeeld een hele ander type speler dan ik. Misschien kunnen we wel samen spelen, maar dat moet nog blijken. Eigenlijk moet je altijd twee spitsen hebben in je team. Het is zaak dat we een goed team gaan smeden. We moeten het met elkaar doen en goed presteren. De coach maakt tenslotte uit welke spits hij nodig heeft op welk moment.”

Foto’s: Hubert Habers

 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO