Dat trainer Roy Schulpzand boos was in de rust van het duel Van Nispen (zon.) – Pretoria (3-1) was een understatement. De oefenmeester kon zijn ogen niet geloven tijdens de eerste wedstrijd in de Derde Klasse Laag. Schulpzand probeerde er alles aan te doen om zijn ploeg op scherp te krijgen en dat lukte min of meer. De wedstrijd werd weliswaar gewonnen, maar dat kon de stemming van de trainer niet veranderen. 

,,We kwamen de afspraken bij balbezit en balverlies niet na en waren constant een stapje of vier te laat”, was hij meteen duidelijk. ,,Het stond 2-1 voor ons bij de rust, maar ik ben nog nooit zo boos geweest. We kwamen 2-0 voor en daarna dachten sommige spelers er te makkelijk over. Daardoor werd het voor rust nog 2-1 en kregen we een lastige wedstrijd.”

,,Al gaan ze vanuit de kroeg direct door naar de voetbal, prima. Ik vind het alleen niet eerlijk naar de jongens die wel serieus bezig zijn met selectievoetbal.”

Het matige spel van Van Nispen had een reden. In De Zilk is de carnaval een jaarlijks en groot evenement. Weken wordt er naar het feest uitgekeken en dat speelt ook daar naar de plaatselijke voetbalvereniging. ,,De avond daarvoor was er iets van de carnaval in de sporthal. Begrijp me niet verkeerd hoor, want ik vind niet dat je een bepaalde cultuur moet veranderen.”

Carnaval
,,Het interesseert me geen donder wat die gasten een dag voor de wedstrijd doen. Al gaan ze vanuit de kroeg direct door naar de voetbal, prima. Ik vind het alleen niet eerlijk naar de jongens die wel serieus bezig zijn met selectievoetbal. Eigenlijk kwam de carnaval een weekje te vroeg”, zei Schulpzand met een knipoog.

Carnaval of niet, Van Nispen kwam wel op een ruime voorsprong. De score werd geopend door Joost van Haaster. Kort daarna verdubbelde Jeffrey van der Geest de stand. ,,Deze tegenstander moet je niet het geloof geven dat er wat te halen valt. Dat deden wij wel en met name daarover ben ik boos. Het klinkt misschien raar bij Van Nispen na een overwinning, maar ik was vrij kritisch op ons spel.”

,,Wat hebben wij nu uiteindelijk aan die zevende plek gehad ten opzichten van de andere ploegen in de Derde Klasse Laag?”

Na de aansluitingstreffer kort voor rust moest de thuisploeg na de thee weer volop aan de bak. ,,Via Ted Duivenvoorden kwamen we nog op 3-1. Gelukkig zijn we goed begonnen aan deze competitie.”

Voordeel
Over de competitie is al genoeg gezegd en geschreven, maar toch wilde Schulpzand nog wat kwijt. ,,Ik speel liever tegen Graaf-Willem en SJZ. Dat zijn leuke clubs waar het voetbal leeft. Daarnaast vind ik het raar dat wij als nummer zeven van de competitie geen enkel voordeel hebben. Wat hebben wij nu uiteindelijk aan die zevende plek gehad ten opzichten van de andere ploegen in de Derde Klasse Laag? Dat zijn zaken die naar mijn mening nog beter kunnen.”

Foto: Trudy van den Berg

Lees ook:Het is allemaal ‘leuk en aardig’, maar het roer moet om bij Hillegom (plus video)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)