"banner

Jim Pijpers kreeg in de eerste minuut van de tweede helft de gelegenheid om Hillegom de wedstrijd in te schieten. De Hillegommers stonden 0-2 achter in eigen huis tegen HSV Heiloo (0-5) en leken terug te komen in de wedstrijd. Pijpers miste de strafschop en even later viel de 0-3. Het was tekenend voor de ploeg van Arend Jan Kranenburg afgelopen zondagmiddag. De wil was er wel, maar het omzetten in een resultaat lukte niet. 

Het besef moest nog komen bij de meeste spelers. Negentig minuten werd er strijd gegeven, maar het was niet genoeg om degradatie naar de Tweede Klasse te voorkomen. Echte clubjongens als Frank de Groot en Danny van den Berg keken na afloop van de wedstrijd vertwijfeld om zich heen. Na een moeizaam seizoen viel het doek definitief voor de Hillegommers.

,,Ik had in de rust nog echt het gevoel dat we die 0-2 gingen omdraaien”, opende een ontgoochelde De Groot na de wedstrijd. ,,We misten die penalty en daarna kregen we nog een aantal kansen om een doelpunt te maken. Wij hadden er vandaag ook vijf kunnen maken, maar hij wilde er niet in. Dit is zo ongelofelijk zuur voor de club. We hebben er alles aan gedaan en ik had er echt vertrouwen in dat het goed zou komen.”

,,Je zou wel eens iemand in het veld wakker willen schudden of zelf erin springen.”

Ook Van den Berg wist niet wat hem overkwam. De verdediger, die negentig minuten op de bank bleef, zag vanaf de zijkant dat het misging bij zijn ploeg. ,,Je wordt langs de lijn helemaal gek. Je wilt het team helpen, maar dat kan niet. Toen ik moest warmlopen zat ik alleen maar op die klok te kijken. Dat we er uiteindelijk met 0-5 afgaan, vind ik zeer geflatteerd.”

Gelijk opgaand
De thuisploeg startte voortvarend aan het nacompetitieduel en kreeg een paar kansjes om gevaarlijk te worden. Echter wist Hillegom in de eindfase telkens niet de juiste keuze te maken. De eerste en de beste kans aan de andere kant ging er gelijk in. HSV-aanvaller Max Dekker ontsnapte aan De Groot en schoot met overtuiging raak in de verre hoek: 0-1. Joris van Dongen en Ronald Turenhout probeerde een gelijkmaker te produceren met schoten van afstand, maar de doelman reageerde tweemaal attent.

,,Het was gewoon niet goed genoeg dit jaar.”

Na een half uur spelen werd de 0-2 gemaakt. Dekker schoot, maar zijn inzet werd geblokt. In tweede instantie kon zijn kompaan voorin, Stefan Vogel, wel raak schieten: 0-2. Het leek nog erger te worden voor de Hillegommers, maar goed keeperswerk van Braggaar voorkwam de derde en beslissende treffer.

Ervaring
,,Het is niet de eerste keer dat ik dit meemaak”, ging Van den Berg verder over de degradatie. ,,Ik heb het met vv Hillegom één keer meegemaakt en met sv Hillegom ook. Deze komt echt aan als een mokerslag. Dat we vandaag met 0-5 verliezen is een schande. Echt een schande. Als wissel frustreert het nog meer, dan in het veld. Je wilt je aandeel leveren, maar dat gaat niet. Of we elkaar wat kwalijk nemen? Er gaan natuurlijk altijd gedachtes door je heen, maar wat schiet dat op? Je zou wel eens iemand in het veld wakker willen schudden of zelf erin springen.”

,,Het was gewoon niet goed genoeg dit jaar”, concludeerde aanvoerder De Groot. Hij zag dat zijn ploeg probeerde om zich veilig te spelen, maar dat de bal simpelweg niet in het doel wilde. Tevens erkende hij dat het in verdedigend opzicht niet goed genoeg stond.

,,Je houdt er rekening mee dat je kan degraderen”, gaat de centrumverdediger verder. ,,We stonden het hele jaar in de onderste regionen, dus je weet dat het kan gebeuren. Ik had vandaag het idee dat het moest kunnen. Na een kwartier spelen dacht ik wel bij mezelf: kom op man, deze gasten horen niet in de Eerste Klasse thuis en wij wel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik naar de zomerstop verlangde, maar niet op deze manier.”

Geflatteerd
Na een goede actie van Aiden Ryan mocht Pijpers aanleggen voor een strafschop. De middenvelder faalde vanaf elf meter. Kort daarna leek Niels de Jong uit een hoekschop de bal binnen te werken, maar zeilde de bal net naast het doel. Aan de andere kant werd een inschattingsfout van Braggaar meteen afgestraft: 0-3.

Hillegom ging nog op zoek naar een wonder en ging alles of niets spelen. Echter counterde de ploeg uit Heiloo zich naar een 0-4 en later zelfs 0-5 voorsprong. Daardoor viel het doek voor de blauw-witten alsnog. In welke categorie de Hillegommers volgend seizoen actief zijn, is nog niet bekend. Zowel West I als West II behoort tot de mogelijkheden.

sv Hillegom – HSV Heiloo 0-5 (0-2): 8. Dekker 0-1, 31. Vogel 0-3, 62. Buiter 0-3, 78. Bugter 0-4, 81. Bugter 0-5.

Bijz.: 46. Pijpers mist strafschop

Hillegom: Braggaar, Van Veen, Tebbens, De Groot, Van Leeuwen (75. Van Dooren), Van der Paard (46. Meiland), Pijpers (66. Van Trigt), De Jong, Ryan, Turenhout, Van Dongen.

Archieffoto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Drama op De Zanderij: Hillegom degradeert naar de Tweede Klasse’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)