Naast de belangrijkste zaak, veel geld ophalen voor het goede doel, is de benefietwedstrijd van vrijdagavond tussen een door VIDB samengesteld regio-elftal en een Foundation Team met prominenten ook een duel tussen de leerling en de oude meester. Trainer Ruud Bröring van het Foundation Team heeft al een prijzenkast vol met zilverwaar, terwijl Frank Peereboom net is geslaagd voor zijn cursus Coach Betaald Voetbal. De messen zijn geslepen.

,,Ik heb Frank gisteren nog gesproken en ik heb gezegd dat hij het heel zwaar krijgt. Ik hoop dat-ie een beetje heeft geslapen”, aldus de oude nestor. Peereboom dient Bröring van repliek. ,,Ik heb geslapen als een roos”, zegt de trainer van de jeugdopleiding van Ajax. Bij de Amsterdammers wordt een roulatiesysteem gehanteerd, waarbij trainers om de zes weken van elftal wisselen.

Bröring traint het Foundation Team, dat letterlijk wat meer bagage meedraagt. ,,Ik verwacht groot respect voor ons en misschien dat wij daarvan kunnen profiteren.” Grootste publiekstrekker is ongetwijfeld Edwin van der Sar. Toch garandeert Bröring de 130-voudig international geen basisplaats. ,,Dat heb ik nooit gedaan. Ik weet het echt nog niet. Met Marcel IJzendoorn hebben we nog een topkeeper. De verschillen zijn zo klein. Ik moet daarover nog overleggen met m’n maatje Gerard van der Lem.”

Uitdokteren

Lissenaar Peereboom, die op jonge leeftijd trainer werd, is zelfverzekerd. ,,Ik heb geen assistent nodig. Alleen krijgt Ruud het natuurlijk moeilijk. Ik weet morgen definitief mijn selectie en dan gaan we het strijdplan uitdokteren. Kijken waar we ze pijn kunnen doen. Als het kan, walsen we erover heen.”

Bröring hoopt op een mooie avond. ,,Het gaat natuurlijk om het helpen van kinderen die niet kunnen wat normaal is voor hun leeftijdsgenoten. Ik heb het pas nog weer van dichtbij meegemaakt. Dat is verschrikkelijk”, stelt de oud-coach van FC Lisse en Noordwijk. ,,Ik wil dat mijn jongens het publiek gaan vermaken. Het maakt me niet uit wat ze doen. De hele trukendoos mag open. Ze zoeken het maar uit. De handen moeten op elkaar. Ze mogen laten zien wat ze in al die jaren geleerd hebben.”

Broring heeft tot slot lovende woorden over voor zijn collega. ,,Frank wordt een hele goede trainer. Dat weet ik gewoon.” Peereboom is ook volgend seizoen werkzaam bij de jeugd van Ajax. Voor zijn TC-2 diploma liep hij jaren geleden stage bij de hoofdmacht van FC Lisse, waar destijds Broring en Saïd Ouaali de scepter zwaaien. Hij stelt van beiden geleerd te hebben. ,,Ruud laat je geloven dat je op een blauw veld loopt. Saïd is fantastisch op het tactische vlak. Een ideale combinatie die niet voor niets tot successen hebben geleid.”

Tekst: Tom van der Wilt


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude