De gemoederen liepen hoog op na afloop van Wateringse Veld/GONA en SJC. De afgekondigde code oranje in verband met de krachtige wind was na het laatste fluitsignaal ook even van toepassing binnen de witte lijnen. Een aantal spelers en supporters van de thuisploeg wilde hun onvrede over de 3-3 einduitslag afreageren op de SJC-spelers.

De oorzaak hiervan lag in het kort voor tijd niet toekennen van de 4-3, nadat het leer volgens de thuisploeg de SJC-doellijn weldegelijk was gepasseerd. Arbiter Lingen liet zich niet vermurwen door de felle Haagse protesten, net zoals dat kort daarvoor aan de overzijde. Toen dacht Jordy Groot de 3-4 uit een directe vrije trap binnen te hebben gewerkt. Ook nu oordeelde Lingen anders en kon de thuisploeg opgelucht ademhalen.

SJC-trainer Kees Zethof was na afloop duidelijk in zijn mening over de slotfase en de daaropvolgende schermutselingen. ,,De scheids floot vandaag een uitstekende wedstrijd laat ik daarmee beginnen. Volgens mij werd bij de 3-4 de bal niet aangeraakt en dan moet die goal gewoon tellen. Over die situatie bij de (vermeende) 4-3 kan ik niet oordelen.  Die bal werd uit een vrije trap bij de achterlijn in een overvolle zestien gepompt en kwam via de lat weer terug in het veld. Zeg het dan maar. Wat er na het laatste fluitsignaal gebeurde, hoort natuurlijk niet. Ik begrijp dat een speler gefrustreerd kan zijn, maar om de oren van het hoofd van Dandy Steenvoorden te willen trekken gaat net iets te ver. Als dan ook nog toeschouwers zich er mee gaan bemoeien, wordt het even onaangenaam. Mijn spelers hielden het hoofd gelukkig koel en zodoende liep het met een sisser af. Er is door de arbiter verder niets mee gedaan.”

DSC03497-bewerkt                                                 Martijn Walter op weg naar de openingsgoal

Je zou het wellicht bijna vergeten, maar er werd ook nog gevoetbald. Voor zover dat door de stormachtige wind tenminste mogelijk was. SJC opende met de wind in de rug uitstekend en liep via Martijn Walter, Mike Verhoek en Rick van Dijk binnen twintig minuten weg naar 0-3. Vooral nummer twee kon in de categorie beauty’s worden gerangschikt. Van grote afstand knalde Verhoek de tweede zwartwitte treffer op het scorebord. ,,Het eerste halfuur speelden we echt fantastisch voetbal. Daarna waren we het even kwijt. Tweemaal werd onze verdediging er uitgelopen en dat leverde nog voor de pauze de 2-3 op. In de rust heb ik mijn spelers erop gewezen dat het spel er, ondanks de tegendoelpunten, uitstekend uitzag. In plaat van trots te zijn, zaten ze toch even stuk halverwege. Kon ik ook wel begrijpen, want als we gewoon de 0-4 maken, is het over en uit.”

Na de thee bleek de storm nog verder aangewakkerd te zijn en dat speelde vooral de thuisploeg in de kaart. Toen de 3-3 na een uur spelen op het scorebord verscheen kon het opeens echt alle kanten uit. Zethof; ,,De wind was voor ons een echte spelbreker. Toch probeerden we er zoveel mogelijk van te maken. Mijn spelers kan ik dan ook niet zoveel verwijten.  Het enige minpunt in de tweede helft was dat we bij een aantal mogelijkheden te zelfzuchtig waren. Onder gewone omstandigheden hadden we het, denk ik, ook lastig gehad.”

DSC03438-bewerkt                                In het uitstekende eerste halfuur viel er voor SJC het nodige te lachen

,,Wateringse Veld/GONA heeft met Patrick van Dullemen sinds kort een nieuwe trainer. Zij stonden vandaag echt op scherp. Bovendien is het gewoon een ploeg waar veel voetbal inzit. Tot vandaag scoorden ze zes keer, vanmiddag kwamen ze tot drie doelpunten. Dan kun je denken dat het aan ons ligt, maar het heeft ook met hun kwaliteiten te maken. Ik denk dat ze te laag staan op de ranglijst. Over een gewonnen of twee verloren punten wil ik het niet hebben. We moeten vooral het eerste halfuur blijven herinneren. Toen hebben we laten zien dat we een uitstekend spelletje op de grasmat kunnen leggen.”

Wateringse Veld/GONA – SJC 3-3 (2-3). 12. Walter 0-1, 16. Verhoek 0-2, 19. Van Dijk 0-3, 28. Kuskan 1-3, 42. Kuskan 2-3, 60. Narsen 3-3

SJC: Schelvis, Sloos, Verweij, Verhoek (65. M. Steevnoorden), Van Duyn, Walter, Van der Zalm, Ruigrok (80. Dandy Steenvoorden), Groot, Van Dijk, Goosen

Tekst: Leo Schrama

Foto’s: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)