Het afgelopen seizoen is kapot geanalyseerd. Zeker ook in de gemeente Katwijk. Katwijk degradeerde en Quick Boys haalde de Topklasse niet. Niet meer over hebben dus.

We zitten midden in het WK, met Nederland (nog) in het toernooi. Bovendien staat Oranje aan de “makkelijke” kant van het schema. Met spuuglelijk resultaatvoetbal, dat dan weer wel. Maar wie weet nog hoe Duitsland Europees kampioen werd in 1996, met, godbetert, Dieter Eilts als beste speler van het toernooi?

We kijken allemaal. We genieten van de vele goals en de verrassingen. We ergeren ons aan Neymarketing en de beet van Suarez. We hopen op Nederlands succes. We discussiëren ons gek via social media, whats app en in de kroeg. Iedereen is met het WK bezig. Maar komende week komt er een dag dat heel Katwijk met iets anders bezig is. Geen analyses meer, niet meer terugkijken naar wat mis ging, niet meer lachen om de prestaties van de eeuwige rivaal. De grote vraag van komende week kent een antwoord van twee data: wanneer is het Derbydag?

Tekst: Henk Kasius

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN