De KNVB verwacht dat de amateurcompetities vanaf 1 september weer kunnen starten. Dat betekent dat de Tweede en Derde Divisie iets later beginnen dan het vooraf ingeplande weekend van 22 en 23 augustus. Dat schrijft directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee in een nieuwsbrief die is uitgegeven door de KNVB.

Wanneer deze richtlijnen van het RIVM intact blijven, betekent dat wel dat de voorrondes van de KNVB-beker in het gedrang komen. Die worden doorgaans aan de vooravond van het voetbalseizoen gespeeld, halverwege augustus. De Eerste tot en met de Vierde Klasse beginnen, zoals gepland, in het weekend van 19 en 20 september. De Hoofdklasse staat voorlopig nog wel ingepland op 29 augustus.

Het is allemaal nog onzeker of er met publiek mag worden gespeeld. ,,Vooralsnog luidt de maatregel dat wedstrijden gespeeld moeten worden zonder publiek, maar dit staat lijnrecht tegenover de versoepeling dat er wel groepen (georganiseerde samenkomsten) van 100 mensen per 1 juli zijn toegestaan”, stelt Van der Zee in de nieuwsbrief.

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Bibuljica wil meer speeltijd en vertrekt bij vv Katwijk’


Mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN