,,We staan niet meer op die ellendige laatste plaats. De only way is up.” De teksten van Marcel IJzendoorn lieten aan duidelijkheid niets te wensen over. Zijn ploeg won zondag met 1-4 bij Laakkwartier en droeg de rode lantaarn op doelsaldo over aan AVV Alphen. IJzendoorn was in opperbeste stemming. ,,We hebben gewonnen. Zet het maar in hoofdletters neer.”

,,Meestal laten we het afweten in Den Haag, maar ditmaal hebben we karakter getoond. We begonnen goed en kregen binnen een kwartier drie goede kansen. Dan denk je: ‘deze pot gaan we niet verliezen’. Toch viel de goal aan de andere kant, bij ons. Ik moet de jongens een groot compliment maken dat we daarna ons hoofd koel hebben gehouden en ons niet hebben laten intimideren. Zeker na onze 1-2 werd het even vervelend, al wil ik daarbij niet te lang stilstaan.”

‘Niet in de problemen geweest’
Bas Jongbloed zorgde in de 37ste minuut voor evenwicht, waarna Foreholte na rust wegliep. ,,In de tweede helft hebben we goed druk gezet en goed gespeeld. Sten Admiraal speelde een sterke wedstrijd en hij was het die heel fraai de 1-2 maakte. Daarna zijn we niet meer in de problemen geweest.”

,,Je kent het spreekwoord: 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Het is nu zaak dat we dit blijven volhouden.”

Met het ingaan van het slotkwartier maakte Tom Bleijswijk vanuit een penalty de 1-3. Vijf minuten voor tijd verzorgde invaller Jelle Geerlings het slotakkoord. Dat laatste deed IJzendoorn eveneens goed. ,,Ook de wissels maakten een gretige indruk.”

Meer duelkracht
Sinds de winterstop is IJzendoorn in zijn defensie teruggevallen op een aantal vertrouwde krachten. Mink Schinkelshoek speelde als rechtsachter, terwijl Tjeerd van der Zwaan en Oscar Arroyo het centrale duo vormden. Heeft IJzendoorn voor routine gekozen? ,,Zo zou je het kunnen zien, maar we hebben nu ook meer duelkracht.”

Met 4 punten uit 2 duels is Foreholte redelijk uit de winterstop gekomen. Iets dat IJzendoorn erkent, al waakt hij ondanks het verlaten van de laatste plaats voor te veel euforie. ,,Je kent het spreekwoord: 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Het is nu zaak dat we dit blijven volhouden. Maar dat gaat ons lukken, denk ik.”

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)