Anthony Correia hoopt de selectie van Katwijk nog in offensieve zin te versterken. Dat vertelt de Noord-Hollander in de huispodcast Viva De Ridder, waarin uitgebreid op het seizoen wordt teruggeblikt en ook de blik vooruit wordt gericht. “Ik denk dat er nog wel een aanvaller bij mag, want de plek van Mengerink is nog niet opgevuld.”

Verder heeft de Noord-Hollandse trainer op selectievlak geen wensen. “Ik denk dat we een stabiele groep hebben. Ik wens dat alle jongens genieten van hun vakantie en zich op 27 juni megagretig, misschien wel gretiger dan ooit, gaan melden voor de voorbereiding. Dit seizoen wordt namelijk zwaarder dan ooit. Vanaf dag één zullen tegenstanders tegen ons gaan spelen zoals ze na de winterstop hebben gedaan. Dat betekent niet dat ze de boel gaan afjagen.”

‘Realistisch met de tijd omgaan’
Voor Correira zelf wordt het agenda-technisch ook een pittig jaar. Hij is namelijk in mei begonnen met de cursus Coach Betaald Voetbal. Zijn stage gaat hij lopen bij ‘zijn’ Telstar, waar hij ook al als assistent-coach fungeert.

“Ik moet heel realistisch met de tijd omgaan. Ik zou best bij een Eredivisieclub mijn stage willen doen, dat lijkt me echt geweldig. Maar de realiteit zegt me dat ik hier bij Katwijk bijna fulltime bezig ben, bij Telstar bijna fulltime bezig ben en ook nog twee heel mooie binken heb. Dat ik bij het Telstar kan gaan doen, is misschien wel veel reëler en leerzamer omdat ik het kan behappen in plaats van dat ik in een overspanningsmodus zou kunnen raken omdat ik teveel hooi op mijn vork neem.”

Vergelijking(en) tussen Katwijk en Telstar
Op verzoek van de interviewers komt ook de vergelijking tussen zijn twee werkgevers aan bod. Correia: “Ik denk dat we qua faciliteiten gelijkwaardig zijn. Bij Telstar ligt mijn hart, het is de club waar ik van jongs af aan fan van ben. Maar ik denk dat Katwijk qua beleid wel een stapje verder is, hoe vervelend dat ook dat klinkt voor mijn ‘cluppie’.”

“Ik denk dat Katwijk het echt goed voor elkaar heeft”, vervolgt Correia. “Dat is ook op het conto van Cees (Bruinink) en de voorzitter (Mart Vergouwen) te schrijven, zij bewaken de continuïteit en de cultuur. Ik vind dat mooi om te zien en is misschien wel iets waar Telstar ook weer van kan leren. Het enige wat je hier hebt is dat je drie keer in de week traint en bij Telstar zes keer: qua fitheid zijn die jongens verder.”

Klik hier om de gehele aflevering van Viva De Ridder te luisteren. Die duurt in totaal ruim 56 minuten.

https://twitter.com/vvkatwijk/status/1535204092334821382

Archieffoto: Orange Pictures


POPULAIRE BERICHTEN