De daders van het incident na de wedstrijd van SV Hillegom tegen AFC’34 worden niet gestraft. Reden is dat de boosdoeners niet zijn te achterhalen, stelt Hillegom-voorzitter Han van den Hof. Er is niet precies duidelijk wie er verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor het incident  na afloop van de wedstrijd waardoor de club een straf kreeg opgelegd van de KNVB.

Het bewuste duel tegen AFC’34 (4-5) liep, mede door een discutabele rol van de scheidsrechter, flink uit de hand. Er werden liefst veertien gele kaarten gegeven, waarvan negen voor SV Hillegom, en twee rode kaarten, ook voor de thuisploeg. Spelers, maar vooral supporters van Hillegom reageerden daarna nogal fel en verhit op de leidsman. In de catacomben hebben vervolgens een aantal schermutselingen plaatsgevonden waarbij de arbiter zich bedreigd zou hebben gevoeld.

De KNVB verweet Hillegom dat het de veiligheid van de arbiter niet goed genoeg heeft kunnen waarborgen. De Hillegommers kregen twee punten in mindering, een geldboete van 370 euro, en moesten de volgende thuiswedstrijd tegen Soest zonder publiek spelen.

Dat is inmiddels anderhalve week geleden. Er was een rapporteur aanwezig op De Zanderij om te kijken of de club volgens het boekje handelde. Dat lijkt het geval te zijn geweest. ,,De waarnemer heeft mij gezegd dat we ons keurig aan de regels hebben gehouden”, stelt Van den Hof.

Dat betekent dat het incident geen verdere gevolgen heeft voor de fusieclub. Het definitieve rapport moet echter nog door de voetbalbond worden opgestuurd. Wanneer dat gebeurt, is nog niet duidelijk.

Foto: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)