Hoeveel Sassenheimers of Voorhouters zullen morgen niet op hun werk verschijnen? Een kleine ziekmelding of al vrij genomen? Het is derbydag: Foreholte – Teylingen. En reken er maar op dat er veel Sassenheimers op de fiets zullen komen.

Maar we beginnen in de Hoofdklasse, waar SJC het in Friesland op gaat nemen tegen vv Heerenveen. Dat is de hekkensluiter van die competitie. Toch zegt dat bij SJC niet zo veel. Vorig jaar was Dieze West de hekkensluiter van de Hoofdklasse. Die ploeg won één wedstrijd dat seizoen: thuis tegen SJC.

De blauw-witten uit Heerenveen waren vorig seizoen een middenmoter. SJC won in Friesland met 2-3, maar ging thuis met 1-2 onderuit. Dit seizoen wacht Heerenveen na vijf duels nog op de eerste overwinning. Het pakte slechts één punt tot nu toe. SJC staat gedeeld eerste met dertien punten uit vijftien duels.

‘Wat kunnen we nu precies verwachten van Warmunda dit seizoen?’

Er is de afgelopen weken genoeg gezegd en geschreven over de sterkte van de selectie van sv Hillegom. Natuurlijk heeft de ploeg een jasje uit gedaan met het vertrek van Jeroen Dedel, Nick van Staveren en Maurice van der Neut. Ook doelman Daan Ruigrok hing z’n handschoenen aan de bekende wilgen.

Derbydag
Is de huidige elfde plek daarmee te verklaren? Dat zou zomaar kunnen. Al wil trainer Arend Jan Kranenburg zich daar niet achter verschuilen. Zondag neemt zijn ploeg het op tegen Fortuna Wormerveer. Vorig jaar won Hillegom thuis met 4-1 van Fortuna. Uit werd het 3-3. De tegenstander staat momenteel op een zesde plek.

Marvin Sloos probeert een bal te controleren tegen vv Heerenveen

Het is de dag waar menig Voorhoutse of Sassenheimse voetballer naar uit heeft gekeken: de derby tussen Foreholte en Teylingen. Vorig jaar leverde dat spektakel op. De Voorhouters wonnen thuis betrekkelijk eenvoudig met 4-1. In Sassenheim werd het 2-2 door een late goal van Sam Lemmers.

Beide elftallen weten dit seizoen al wat verliezen is. Teylingen ging in de openingsronde met 1-0 onderuit bij ROAC. Forholte won het eerste duel van Laakkwartier, maar verloor vorige week uit bij Pancratius. De derby begint op het gebruikelijke tijdstip: 14.00 uur.

Wat kunnen we nu precies verwachten van Warmunda dit seizoen? In de openingsronde won de ploeg uit bij FC Aalsmeer met 0-3. Coach Alan Campfens had aan het begin van het seizoen al gezegd dat de ploeg gewoon eens lekker in de middenmoot wilde spelen.

‘De zondagtak van Van Nispen wil dit seizoen ook eens in de top drie spelen.’

Het begin leek zo goed. Maar vorige week kreeg de ploeg een pijnlijke tik te verwerken. Thuis tegen Nicolaas Boys verloor het met 2-6. Zondag gaat het op bezoek bij de nummer tien: Kickers ’69. Ook die ploeg won het openingsduel, maar verloor vorige week. In twee duels kreeg die ploeg al acht goals tegen.

Seizoensstart
De zondagtak van Van Nispen wil dit seizoen ook eens in de top drie spelen. Daar opteren ze al jaren voor. Maar de afgelopen seizoenen bleef het bij een plek tussen de nummer vijf en zeven. De eerste wedstrijden waren niet goed genoeg. Na twee duels staat de ploeg op één punt uit twee wedstrijden.

De bezoekers, SJZ, zijn nog slechter aan het seizoen begonnen. Na twee duels heeft SJZ nog nul punten. Vorige week verloor het met 1-4 thuis van sv WVC. De openingsronde ging het met 4-3 onderuit bij FC Rijnland.

Foto Teylingen: Peer Compeer
Foto SJC: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO