Hoeveel Sassenheimers of Voorhouters zullen morgen niet op hun werk verschijnen? Een kleine ziekmelding of al vrij genomen? Het is derbydag: Foreholte – Teylingen. En reken er maar op dat er veel Sassenheimers op de fiets zullen komen.

Maar we beginnen in de Hoofdklasse, waar SJC het in Friesland op gaat nemen tegen vv Heerenveen. Dat is de hekkensluiter van die competitie. Toch zegt dat bij SJC niet zo veel. Vorig jaar was Dieze West de hekkensluiter van de Hoofdklasse. Die ploeg won één wedstrijd dat seizoen: thuis tegen SJC.

De blauw-witten uit Heerenveen waren vorig seizoen een middenmoter. SJC won in Friesland met 2-3, maar ging thuis met 1-2 onderuit. Dit seizoen wacht Heerenveen na vijf duels nog op de eerste overwinning. Het pakte slechts één punt tot nu toe. SJC staat gedeeld eerste met dertien punten uit vijftien duels.

‘Wat kunnen we nu precies verwachten van Warmunda dit seizoen?’

Er is de afgelopen weken genoeg gezegd en geschreven over de sterkte van de selectie van sv Hillegom. Natuurlijk heeft de ploeg een jasje uit gedaan met het vertrek van Jeroen Dedel, Nick van Staveren en Maurice van der Neut. Ook doelman Daan Ruigrok hing z’n handschoenen aan de bekende wilgen.

Derbydag
Is de huidige elfde plek daarmee te verklaren? Dat zou zomaar kunnen. Al wil trainer Arend Jan Kranenburg zich daar niet achter verschuilen. Zondag neemt zijn ploeg het op tegen Fortuna Wormerveer. Vorig jaar won Hillegom thuis met 4-1 van Fortuna. Uit werd het 3-3. De tegenstander staat momenteel op een zesde plek.

Marvin Sloos probeert een bal te controleren tegen vv Heerenveen

Het is de dag waar menig Voorhoutse of Sassenheimse voetballer naar uit heeft gekeken: de derby tussen Foreholte en Teylingen. Vorig jaar leverde dat spektakel op. De Voorhouters wonnen thuis betrekkelijk eenvoudig met 4-1. In Sassenheim werd het 2-2 door een late goal van Sam Lemmers.

Beide elftallen weten dit seizoen al wat verliezen is. Teylingen ging in de openingsronde met 1-0 onderuit bij ROAC. Forholte won het eerste duel van Laakkwartier, maar verloor vorige week uit bij Pancratius. De derby begint op het gebruikelijke tijdstip: 14.00 uur.

Wat kunnen we nu precies verwachten van Warmunda dit seizoen? In de openingsronde won de ploeg uit bij FC Aalsmeer met 0-3. Coach Alan Campfens had aan het begin van het seizoen al gezegd dat de ploeg gewoon eens lekker in de middenmoot wilde spelen.

‘De zondagtak van Van Nispen wil dit seizoen ook eens in de top drie spelen.’

Het begin leek zo goed. Maar vorige week kreeg de ploeg een pijnlijke tik te verwerken. Thuis tegen Nicolaas Boys verloor het met 2-6. Zondag gaat het op bezoek bij de nummer tien: Kickers ’69. Ook die ploeg won het openingsduel, maar verloor vorige week. In twee duels kreeg die ploeg al acht goals tegen.

Seizoensstart
De zondagtak van Van Nispen wil dit seizoen ook eens in de top drie spelen. Daar opteren ze al jaren voor. Maar de afgelopen seizoenen bleef het bij een plek tussen de nummer vijf en zeven. De eerste wedstrijden waren niet goed genoeg. Na twee duels staat de ploeg op één punt uit twee wedstrijden.

De bezoekers, SJZ, zijn nog slechter aan het seizoen begonnen. Na twee duels heeft SJZ nog nul punten. Vorige week verloor het met 1-4 thuis van sv WVC. De openingsronde ging het met 4-3 onderuit bij FC Rijnland.

Foto Teylingen: Peer Compeer
Foto SJC: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude