Niet alleen voor de buitenwacht, maar ook intern bij Katwijk kwam de afscheidsboodschap van Danny de Jel als een verrassing. De Hagenaar gaat de Krom aan het einde van het seizoen verlaten. ,,Mijn gevoel zegt dat het beter is om naar een andere club te gaan.”

De Jel kwam anderhalf jaar geleden over van Westlandia en was in het kampioensjaar een vaste waarde. Ook een niveau hogerop bleef de linkspoot aanvankelijk opgesteld worden, totdat hij begin oktober werd geveld door de ziekte van Pfeiffer. Eenmaal terug bleef coach Dick Schreuder de voorkeur geven aan Michiel van Dam, die De Jel tijdens zijn absentie uitstekend verving. In een eerder interview met VIDB – vlak na zijn comeback – liet een strijdbare De Jel weten zich volledig op de start van de tweede seizoenshelft te richten. ,,Alles was ik nu nog meepak, is extra.”

Gevoel
In dat licht bezien is het verrassend dat De Jel zo snel heeft besloten een andere club te gaan zoeken. ,,Het is lastig om het toe te lichten”, steekt De Jel van wal. ,,Het is vooral een gevoel. Mijn band met de club Katwijk is goed, laat dat duidelijk zijn. Ik verwijt ook niemand iets. Toch denk ik dat het beter is om te gaan, ondanks dat ik de club zeker zal gaan missen.”

Even later geeft De Jel toch een aantal redenen. ,,Ik ben een aanvallend ingestelde speler. We hebben zoveel kwaliteit voorin en op het middenveld dat ik het gevoel heb dat ik mijn spel niet helemaal kwijt kan. Het is niet zo dat ik denk dat ik niet ga spelen, maar ik zie mezelf ergens anders beter tot mijn recht komen.”

Aad de Winter

Daarbij was ook de aanbieding die De Jel kreeg niet helemaal naar wens. ,,Ik voelde niet het vertrouwen van het bestuur. Zij wilden mij graag houden, maar dat bleek niet uit de aanbieding die ze deden”, vertelt hij.

Technisch manager Cees Bruinink heeft een andere lezing. ,,Als wij geen vertrouwen in Danny hadden, hadden wij hem geen aanbieding gedaan. Het was een prachtig bod waar iedereen graag voor zou willen spelen. Wel is het zo dat we volgend seizoen hetzelfde budget hebben, maar vier wedstrijden extra spelen als we ons plaatsen voor de Tweede Divisie. Dat betekent dat we het iets anders moeten inrichten en iedereen op vaste basis iets moet inleveren. Danny zou aan het einde van de rit meer overhouden, maar dan moet hij wel gaan spelen. Dat is als tc niet aan ons. Spelers stellen zichzelf op.”

Toch houdt De Jel nog een kleine slag om de arm. ,,De deur staat op een kier, dat mag je er gerust in zetten. Op dit moment ben ik weg bij Katwijk. Op een gegeven moment moet je de knoop doorhakken. Dat is beter voor jezelf en voor de club. Persoonlijk had ik nog langer willen nadenken over de beslissing, maar dit was niet mogelijk. Het ligt er nu ook aan welke clubs zich gaan melden.”

In principe zou De Jel er gezien zijn voetbalcv niet slecht op moeten staan bij andere clubs. Dat denkt hij zelf ook. ,,Mensen kennen mij als een basisspeler, een vaste waarde bij Katwijk. Ik heb tot mijn ziekte ook alles gespeeld. Ik hoop goed af te sluiten, nog veel te gaan spelen en een mooie club te vinden. Het liefst blijf ik minimaal op dit niveau spelen. De Tweede Divisie zou natuurlijk ook mooi zijn.”

Foto: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen