,,Spelen onder dergelijke stormachtige omstandigheden verafschuw ik’, meldde Noordwijk-trainer Dogan Corneille na afloop van het thuisduel tegen laagvlieger Smitshoek (1-1). ,,Ons positiespel kwam vanmiddag niet goed genoeg uit de verf, waarbij ik spijtig genoeg moet constateren dat we het duel al in het eerste kwartier hadden kunnen en moeten beslissen.”

Corneille was teleurgesteld. ,,Het leek uiteindelijk allemaal nog goed te komen toen we met nog ruim een kwartier te gaan op 1-0 kwamen. Daarvoor was ik ervan overtuigd dat de wedstrijd op 0-0 zou uitdraaien. Maar toch gaven we het nog weg in de slotfase.” Vier minuten voor tijd poetste Laurens Visser de 1-0 van Stefano Gonçalves weg.

nwsh280315MZ0L0183

Nadat Noordwijk voortvarend uit de startblokken was gekomen en minimaal drie 100% kansen wist te creëren luwde de roodwitte storm als bij toverslag. Wat resteerde was een stormachtige wind die (bijna) recht over het veld stond, waarvan  Noordwijk in het restant van het duel de meeste hinder leek te ondervinden.

Gesteund door de straffe wind viel het voor de pauze nog wel mee voor de thuisploeg. Die slaagde er in de tweede helft echter nauwelijks in om haar beide spitsen in stelling te brengen, zodat Smitshoek lang op de been bleef. ,,Na de thee konden we onze aanvallers nauwelijks meer bereiken en dat leverde op een mogelijkheid voor Diederik Hoogerwaard na nauwelijks kansen op”, aldus Corneille.

Hoe anders was dat in de openingsfase. Denzel James (2x) en Stefano Gonçalves hadden de openingstreffer op hun schoen, maar faalden jammerlijk. Daarna was het een uur lang behelpen in een duel waarin de nummer voorlaatst vrij gemakkelijk op de been bleef. Corneille: ,,Al snel zette Smitshoek het iets anders neer, waardoor er veel minder ruimte lag voor ons. Daarna was het veel moeilijker om door hun strak georganiseerde verdediging heen te komen.”

nwsh280315MZ0L0077

Toch leek Noordwijk met een positief resultaat van het veld te stappen. Net als vorige week in de knappe inhaalrace bij FC Rijnvogels leverde invaller Marios Lomis belangrijk werk af. Raymond Manuputty haalde de achterlijn waarna hij Lomis, koud twee minuten binnen de lijnen, in stelling bracht. Diens inzet kon nog gekeerd worden, maar in de herkansing rondde Gonçalves koelbloedig af (1-0).

Daarmee leken de punten in de knip, maar omdat de Noordwijk-defensie in de 86e minuut te lankmoedig ingreep was Visser er als de kippen bij om in twee instanties de gelijkmaker achter Amezrine te deponeren (1-1). Vervolgens gingen beide ploegen in de resterende minuten nog hartstochtelijk op zoek naar de winst. Dat leverde over en weer nog mogelijkheden op, zonder dat er overigens nog gescoord werd.

Corneille tot slot: ,,Met (bijna) alleen nog duels tegen de staartploegen voor de boeg kan dit wel eens het beeld voor de laatste vijf wedstrijden worden. We zullen ons daar  tegen moeten wapenen.” De coach kon door de remise van Spijkenisse bij Quick Boys wel tevreden constateren dat zijn ploeg in ieder geval geen verdere averij had opgelopen in de strijd om de derde periodetitel. Was er toch nog een lichtpuntje

Noordwijk – Smitshoek 1-1 (0-0). 75. Gonçalves 1-0, 86. Visser 1-1

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Overvliet, Bröcker, den Haan, Hoogerwaard, Gonçalves, Splinter, Brouwer (73. Lomis), James (83. Faouzi), Wendt.

bannernoordwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen