[slideshow_deploy id=’45842′]

Hij stond er afgelopen zaterdag op Middelmors alsof voetballen in de Tweede Divisie al jarenlang zijn wekelijkse job is. Toch is het nog maar ruim een jaar geleden dat Dylan Rietveld in de Vierde Klasse in zijn woonplaats Noorden speelde bij NSV’46. De 23-jarige centrale verdediger belandde in de zomer van 2018 op Sportpark Duinwetering, waar hij een stormachtige ontwikkeling doormaakte.

,,Dat kan je wel stellen”, beaamt Rietveld die met zevenmijlslaarzen de voetballadder bestormt. ,,Dat heeft mezelf misschien nog wel het meest verrast. De verwondering is nu wel een beetje weg, want in het begin was het echt een ontdekkingsreis. Dat gevoel is verdwenen, je raakt er tenslotte aan gewend. Intussen is het allemaal wat gewoner geworden.”

Spits
Rietveld speelde voor zijn overstap altijd voor NSV’46. Een andere club meldde zich nooit voor de verdediger. ,,Toen Noordijk zich vorig jaar wel meldde, kon ik ook naar Alphense Boys. Van mijn keuze voor Noordwijk heb ik uiteraard nooit spijt gehad, integendeel”, vertelt Rietveld die als zeventienjarige in het eerste elftal debuteerde.

,,Het werden drie speciale jaren bij NSV’46. De club was net geswitcht naar de zaterdag als speeldag. In het eerste jaar werden we kampioen, om direct daarna weer te degraderen. Daarna, in mijn laatste jaar bij NSV, werden we opnieuw kampioen. In een team waarin ik als verdediger speelde en in noodgevallen ook wel eens in de spits, maar dat had vooral met mijn lengte te maken’’, glimlacht de 1.95 meter lange verdediger.

,,Sinds de voorbereidingsperiode sta ik aan de aftrap en dat voelt natuurlijk uitstekend.”

,,Bij Noordwijk kwam ik blanco binnen. Zonder veel verwachtingen overigens. Ik wilde die kans gewoon niet voorbij laten gaan en zag het vooral als een leerjaar. Logischerwijze begon ik in het tweede elftal. Om daarna door een blessure van Maurice van der Neut bij ASWH, opnieuw in het veld te komen. Een week later begon ik bij Jong FC Groningen in de basis.”

,,Uiteindelijk heb ik twaalf of dertien duels gespeeld vorig seizoen. Dat had ik vooraf nooit durven dromen. En die lijn heb ik door weten te trekken. Sinds de voorbereidingsperiode sta ik aan de aftrap en dat voelt natuurlijk uitstekend”, blikt Rietveld terug op z’n eerste jaar bij Noordwijk

Eenling
In een auto met ‘gelijkgestemden’ reist Rietveld wekelijks vanuit zijn woonplaats Noorden diverse keren richting de kust. ‘Een gezellige auto’, zoals hij het omschrijft. ,,Samen met Mike van Vliet, die ik overigens al kende voordat ik bij Noordwijk speelde en met Julian Dobbe.” Dat duo maakte ook vorig seizoen de overstap van DOSR naar Noordwijk. ,,Bijkomend voordeel was toen dat ik niet op de eerste dag als eenling de kleedkamer binnenstapte. Dat was wel lekker.”

,,Mijn vader en mijn ooms stonden langs de lijn. Plus een aantal vrienden.”

De huidige gang van zaken bij Noordwijk, zowel voor hem persoonlijk als voor de ploeg, verloopt uitstekend. Na de titel van vorig seizoen is de start in de Tweede Divisie zelfs boven verwachting. ,,We hoeven voor niemand onder te doen is mijn gevoel nu, hoewel we pas drie wedstrijden hebben gespeeld. Deze groep is zo samengesteld dat we dat ook kunnen. Dat zag je afgelopen zaterdag tegen Rijnsburgse Boys.”

ASWH
,,We kunnen goed voetballen, maar als het moet kunnen we het ook over een andere boeg gooien. Plan B werd het genoemd en zo zie ik het ook. Natuurlijk kwam er ook een ’tikkie geluk’ om de hoek kijken bij de overwinning, maar dat moet je ook af kunnen dwingen”, klinkt Rietveld geroutineerd. ,,Het werd daardoor een prachtig weekend. Mijn vader en mijn ooms stonden langs de lijn. Plus een aantal vrienden. Dat is mooi om mee te maken en vormt ook nog eens een extra motivatie.”

Op de vraag of dit het eindstation is, heeft Rietveld -nog- geen antwoord. ,,Eerlijk gezegd heb ik werkelijk geen idee. Eerst maar zoveel mogelijk zien te spelen. Met de focus op dit seizoen. Dat geldt voor mezelf en voor de ploeg. Dit seizoen is voor de hele ploeg een een grote ontdekkingsreis. De grootste opgave daarbij zijn de 34 wedstrijden die we spelen. We zijn uitstekend gestart. Aanstaande zaterdag wacht ASWH. Daar draait het na Rijnsburgse Boys om, verder kijken heeft geen zin.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘SJC is Turk de rest van het seizoen kwijt’

POPULAIRE BERICHTEN