Robbert de Ruiter vertrekt aan het einde van het seizoen bij VV Noordwijk. De coach kan het trainerschap niet langer combineren met zijn gezin, zo laat hij dinsdag aan VIDB weten. De Ruiter is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen aan de Duinwetering. Hoogtepunt was het kampioenschap in het seizoen 2010-2011 in de Hoofdklasse A en het halen van de kwartfinale in de KNVB beker.

De Ruiter gaat er na dit seizoen een jaartje tussenuit en zal dus geen nieuwe club gaan trainen. ,,Ton Boot zei altijd dat je na drie jaar een sabbatical moet nemen. Ik doe het na vijftien jaar.” In de beslissing speelde een doorslaggevende rol dat zijn dochter op een hoog niveau tennis speelt. De Ruiter wil haar carrière nadrukkelijker gaan volgen en begeleiden.

De Woerdenaar heeft aangegeven nog wel wat voor de club te willen blijven doen. Noordwijk heeft in ruim vierenhalf jaar tijd een bijzonder plekje in zijn hart veroverd.

Met Noordwijk kent De Ruiter momenteel een lastig seizoen. De roodwitten staan met twaalf punten uit dertien duels momenteel veertiende in de zaterdagse Topklasse, een positie die aan het einde van het seizoen tot degradatie leidt.

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Foreholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)