Het in de verlenging verloren bekerduel van Katwijk tegen eredivisionist Heerenveen was voor tweede keeper Mark de Vries weer een uitgelezen moment om te laten zien dat hij er nog is. De voormalig goalie van FC Lisse pakte die kans met beide handen aan.  

De Vries kon na afloop terugkijken op een ijzersterk optreden. Dat beaamde ook trainer Jack van den Berg, die vond dat een tweede keeper van het kaliber De Vries zijn kans in de beker verdiend had. ,,Het is niet vanzelfsprekend dat je tweede keeper het bekertoernooi speelt. Maar als je een tweede keeper als Mark hebt, dan moet je hem z’n moment gunnen. En daar heeft hij zeker gebruik van gemaakt”, aldus de oefenmeester.

Ook aanvoerder Robbert Susan was na afloop complimenteus naar zijn doelverdediger. ,,Op momenten dat we het moeilijk hadden, pakte Mark een paar geweldige ballen.”

Fifty-fifty
Het geeft de doelman weer de nodige energie om door te blijven gaan en om het eerste doelman Ricardo Kieboom zo moeilijk mogelijk te blijven maken. Het liefst had hij woensdagavond natuurlijk het karwei afgemaakt door zich ook in de net misgelopen penaltyreeks te onderscheiden (Heerenveen scoorde in minuut 117, red.). ,,Dat is heel zuur, daar hoop je wel echt op. Al blijft het dan fifty-fifty. En, aan de andere kant, hoe ik die wedstrijd heb gespeeld vandaag is toch ook een soort van heldenrol”, vertelde De Vries.

Kijk hier het volledige interview met Mark de Vries. 

Archieffoto: Aad de Winter / Bobkat.nl

Lees ook: ‘Zethof: ,,Heerlijk op het ‘fietsie’ ernaartoe”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO