Het historische bezoekje aan Kampong is voor FC Rijnvogels uitgelopen op een deceptie. De eerste wedstrijd in de clubhistorie op zondag ging met grote cijfers verloren. Voor SV Hillegom was er de eerste driepunter van het seizoen, terwijl SJC op eigen bodem een punt pakte.

FC Rijnvogels trof met Kampong de nummer voorlaatst van de Derde Divisie A. “We snakken een beetje naar een overwinning “, zei trainer Dogan Corneille op voorhand tegen VIDB. Zijn ploeg was drie wedstrijden op rij zonder zege en in Utrecht kwam daar een vierde bij.

De Kooltuinbewoners begonnen niet helemaal scherp aan het duel, maar net op het moment dat er wat schwung in het spel van de Katwijkers leek te komen viel de 1-0. Corneille bracht halverwege een verse kracht (Vincent Noordam voor Sureyo Macrander) en voerde na zeventig minuten spelen zelfs een vierdubbele (!) wissel door. Het tekende zijn ontevredenheid.

Via goals in de 60e en 62e minuut was Kampong uitgelopen naar 3-0. In de slotfase werd het ook nog 4-0 en raakte Tom Bijen de lat namens FC Rijnvogels, dat met de staart tussen de benen afdroop.

Remise voor SJC
In de Vierde Divisie A pakte SJC een punt tegen Purmersteijn. Het werd op de Lageweg 1-1. Purmersteijn had een optisch overwicht in de eerste helft, maar het was SJC dat via Timo Verweij op slag van rust op voorsprong kwam. De verdediger was het meest attent na een kleine scrimmage in de zestien: 1-0.

In de tweede helft liet SJC zich een aantal keer gelden via standaardsituaties. Op die manier bleef de 2-0 uit, waarna Purmersteijn na een uur spelen profiteerde via een snelle uitbraak. In het vervolg bleef het bij 1-1 ondanks momenten over en weer, en een aantal goede reddingen van SJC-doelman Kevin Schelvis.

SV Hillegom houdt huis
Een niveau lager boekte zondageersteklasser SV Hillegom zijn eerste overwinning. Na twee remises werd nu IVV overtuigend met 5-1 verslagen. De basis werd gelegd met een sterke eerste helft. Halverwege was het 3-0 door goals van Aidan Ryan, Jermano Huwaë en Dilano Wegkamp.

De bezoekers deden nog wel wat terug, maar verder liet SV Hillegom het niet komen. Sterker nog, de ploeg van Thijs Sluijter liep in de slotfase uit een comfortabele 5-1-overwinning door treffers van Calvin Arendse en Niels van Veen.

Kampong – FC Rijnvogels 4-0 (1-0)

SJC – Purmersteijn 1-1 (1-0)
Goal: Timo Verweij

SV Hillegom – IVV 5-1 (3-0)
Goals: Aidan Ryan, Jermano Huwaë, Dilano Wegkamp, Calvin Arendse, Niels van Veen

Foto: EWLOnline

Lees ook: Corneille over historisch affiche: ‘Zeker leuk om te vermelden’

POPULAIRE BERICHTEN