Aan de Roodemolen staat zondag in de Tweede Klasse C met Teylingen tegen Foreholte een onvervalste klassieker op de rol. Voor beide ploegen is het een zeer belangrijk duel. De Sassenheimers staan met acht punten onderaan en vechten zo langzamerhand voor hun laatste kans. Ook de ploeg uit Voorhout is nog lang niet gevrijwaard van degradatiezorgen en kan een overwinning goed gebruiken. Foreholte staat met zestien punten op de elfde plek. VIDB blikt met Teylingen-middenvelder Mark van der Vlugt en Foreholte-aanvaller Toni Arroyo vooruit op het duel.

Voor Van der Vlugt is het helder wat Teylingen te doen staat. ,,Als we niet winnen, wordt het heel lastig. Wil je nog wat, moeten we zondag een goed resultaat neerzetten. Dan wordt het gat met Foreholte vijf punten en maken we nog een kans. Verliezen we, dan is het zo goed als gebeurd.”

Ook Arroyo beseft het belang van het duel. ,,Als wij verliezen moeten ook wij weer naar beneden kijken. Met drie punten verschaffen we onszelf wat lucht en ben ik bang dat het voor Teylingen dan inderdaad heel moeilijk gaat worden.”

Teylingen moet het doen zonder de al langer geblesseerde Robin van der Krogt en Doris van der Voort. Verder kan trainer Erwin van der Zee beschikken over een fitte groep. Van der Vlugt: ,,We hebben van de week even bij elkaar gezeten. Iedereen weet wat er van hem wordt verwacht. Ook Foreholte heeft een fitte groep. ,,We zijn compleet. Rik Grondel is na zijn blessure ook weer beschikbaar”, zegt Arroyo.

Teylingen zal thuis van eigen kracht uitgaan. ,,Foreholte zal zich, gezien de onderlinge ontmoetingen, eerder aanpassen aan ons. Maar goed, ook zij moeten winnen. Voor hen is de wedstrijd net zo belangrijk.”, benadrukt Van der Vlucht nog maar eens de importantie van het duel.

Beide spelers verwachten spektakel. ,,De weersvoorspellingen zijn goed dus het zal wel druk worden. In combinatie met het reeds geschetste belang zijn dit de wedstrijden waar je naar uitkijkt.”, stelt Van der Vlugt. Arroyo: ,,Dat merk je ook in het dorp. Ik ben deze week al door verschillende mensen aangesproken. Mooi toch? Mij hoef je niet meer te motiveren.”

Zo als het een derby betaamt, kennen de spelers elkaar goed. ,,Vaak treffen we elkaar bij de handbal op vrijdagavond. Kijken we de wedstrijd en drinken we na afloop een biertje”, aldus Arroyo. Van der Vlugt knikt instemmend: ,,Dat zijn inderdaad gezellige avonden, maar ik kan je verzekeren dat er tijdens de wedstrijd maar een ding telt en dat is winnen.”

De statistieken leren dat de Sassenheimers in de onderlinge confrontaties zelden het onderspit delven. De voorgaande seizoenen bleef de ploeg met twee overwinningen en vier gelijke spelen ongeslagen. Dat moet pijn doen bij de Voorhouters.

Arroyo: ,,Klopt inderdaad. Op de een of andere manier lijkt het alsof Teylingen tegen ons altijd net even wat meer geeft. Daarbij, het spelletje dat zij spelen ligt ons minder. Alleen de nederlaag van vorig seizoen, op de laatste speeldag, kon ons niet deren want toen werden we alsnog kampioen. Hoe dan ook zijn het altijd mooie wedstrijden. Met veel strijd en passie. Neem bijvoorbeeld de wedstrijd eerder dit seizoen. Die eindigde in 3 – 3.”

,,Die wedstrijd hadden wij wel met 10-3 moeten winnen, gezien de kansen”, vervolgt Van der Vlugt. Uiteindelijk mag je nog blij zijn met een gelijkspel. We moesten telkens vanuit een achterstand terugkomen en maken pas in de blessuretijd gelijk. Laten we hopen dat het zondag anders loopt. Winst is het enige wat telt voor ons.”

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN