Iedere voetballer heeft wel eens een wedstrijd waarin alles lukt. Voor Lukas Wiering wordt 2 februari 2014 een dag waar hij zijn leven lang met genoegen aan terug zal denken. Hij bezorgde Foreholte met vier goals hoogstpersoonlijk een belangrijke zege in de beladen derby tegen Teylingen (4-3). ,,Ik had het niet anders willen dromen”, reageert Wiering. ,,Zeker omdat het ook niet de lelijkste doelpunten waren.”

Wiering begon zijn relaas bescheiden: ,,Niet alleen voor mij, maar voor heel Foreholte was het een mooie middag. Dat ik er een ‘paar’ inschiet heb ik aan mijn teamgenoten te danken. Ik stond slechts aan het einde van de ketting.”

Even later kon Wiering niet ontkennen dat zijn glansrol toch wel erg zoet smaakte. ,,Laat ik het zo zeggen dat ik een verleden in Sassenheim en Voorhout heb. Ik begon bij Foreholte, maar ging het hogerop bij Ter Leede zoeken, terwijl die jongens van Teylingen graag wilden dat ik bij hen kwam voetballen. Nooit heb ik het voor mijn gevoel kunnen laten zien. Tot vandaag. Het mooiste vond ik de publiekswissel waarbij ook supporters van Teylingen klapten. Dat raakte me wel.”

Naast de onderlinge rivaliteit waren beide ploegen ook vanwege de stand op de ranglijst gebrand op een overwinning. ,,De laatste jaren hebben we niet veel van ze gewonnen. We wisten ook dat dit min of meer hun laatste kans was en dat ze die graag wilden aangrijpen. Maar dat wilden wij niet laten gebeuren. Daarom hebben wij, denk ik, ook gewonnen.”

Binnen een halfuur had Wiering een zuivere hattrick achter zijn naam. De aanslutingstreffer van Jaap Zwetsloot liet niet lang op zich wachten. Kort na rust leek Wiering met zijn vierde treffer de wedstrijd te beslissen. Niemand had op dat moment kunnen vermoeden dat het nog spannend zou worden. Tom van der Vlugt miste na 68 minuten een strafschop. Een dure misser bleek achteraf, aangezien de achtervolgingsreeks van Teylingen door goals van Miro Acimovic en Raymond Dolieslager op 3-4 bleef steken.

Penalty

Toch was de zege niet echt in gevaar geweest. ,,De 3-4 viel in blessuretijd en daarna werd er vrijwel direct afgefloten. Toch is het goed dat die penalty gestopt werd. En als we na die 3-4 nog tien minuten hadden moeten voetballen, hadden zij wellicht toch nog kansen gekregen.”

Door de nederlaag lijkt Teylingen zich al min of meer neer te moeten leggen bij degradatie. Het gat met de veilige tiende plaats van Foreholte bedraagt elf punten. ,,Ik hoop dat zij de moed erin houden, want het zijn altijd leuke wedstrijden tegen Teylingen. Voor onszelf wordt het ook nog lastig genoeg. Het staat dicht bij elkaar en na een nederlaag kukel je direct naar beneden. Als we volgende week van GDA winnen, hebben we een klein gaatje.”

De overwinning werd door zijn teamgenoten tot in de late uurtjes gevierd, maar zelf hield Wiering het bescheiden. ,,Na wat felicitaties ben ik vrijwel direct naar huis gegaan. Ik heb een zoontje en die moest ik ophalen.  Ik ben mijn schoonzus dankbaar dat zij heeft opgepast, anders had ik niet eens kunnen spelen. Ik had graag wat langer gebleven, maar de plicht riep.”

Foto: Jeannette Dijkstra

POPULAIRE BERICHTEN