Waar voor de winterstop alles bij FC Rijnvogels veranderde in goud, zit het de ploeg van Hein van Heek nu even tegen. In de kraker tegen nummer drie Swift moesten de Katwijkers diep in blessuretijd een zure nederlaag slikken. Tijs Boeting ontpopte zich tot de beul van Rijnvogels: 1-0. Het betekende het tweede verlies van het seizoen voor de Kooltuinbewoners. Met nog zeven punten voorsprong op de Amsterdammers is er echter nog niets aan de hand. Nummer drie Zwaluwen ’30, dat gelijkspeelde bij Alexandria ’66, staat acht punten achter.

Dat vindt ook aanvaller Thomas Dijk. ,,Er is nog geen man overboord. We moeten nu niet in paniek raken. Gewoon het hoofd koel houden.” Toch deed de nederlaag wel degelijk pijn bij de buitenspeler. ,,Natuurlijk. Het stond ook goed. Er was niet veel aan de hand. Alleen waren we soms wat te slordig.”

Schaatshelden

Veel kansen vielen er niet te noteren aan het Olympiaplein. Pal naast het Olympisch Stadion, waar de schaatshelden van Sotsji dit weekeinde strijden om nationale titels, waren de kansen op een hand te tellen. Rijnvogels werd twee keer gevaarlijk uit een corner, waarbij Yuri Guijt dacht te scoren, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. En een goed genomen vrije trap van Martin Onderwater zeilde maar rakelings naast.

Aan de andere kant moest Peter Messemaker diep in de tweede helft twee keer handelend optreden bij uitbraken van de thuisploeg. De doelman redde eerst goed op een inzet van Swift-spits Tim Steij. Ook bij een schot van spelmaker Tobias Kuijvenhoven was de doelman op zijn post. Op de inzet van Boeting, diep in de extra tijd, moest de goalie het antwoord echter schuldig blijven.

Dijk legde bij de tegentreffer voor een deel de schuld bij de scheidsrechter. ,,Naar mijn mening was het geen vrije trap waaruit vervolgens werd gescoord. Er werd een schouderduw uitgedeeld, terwijl die jongen van Swift op snelheid lag. Die jongen vloog de hekken in, maar dat kan gebeuren als je een klein zetje krijgt.”

Winnaar

De vleugelspeler had gedurende de wedstrijd goede hoop dat zijn ploeg zou gaan winnen. ,,Een gelijkspel was de goede verhouding. Maar ik had het gevoel dat als een ploeg een goal zou maken, wij dat zouden zijn.”

De nederlaag, de tweede in vier duels, is zeker niet desastreus te noemen. Feit is wel dat de roodhemden in een wat mindere periode zitten. Uit de laatste vier wedstrijden werden slechts vier punten vergaard. Volgende week tegen hekkensluiter Aalsmeer is er kans op eerherstel. ,,Dat moet op papier te doen zijn. Daar wonnen we met 6-1. Laten we het goede gevoel dan thuis maar weer oppakken.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Piet van Kampen/FC Rijnvogels

POPULAIRE BERICHTEN