Ruim vier maanden geleden maakte Mustafa Amezrine bekend dat hij na vijf jaar vv Noordwijk ging verruilen voor een andere club. ,,Ik wil graag een volgende uitdaging aangaan”, lichtte de sluitpost zijn besluit destijds toe. Ondanks zijn uitstekende prestaties tussen de palen, bleef het angstvallig stil rond de doelman die, nu het einde van de competitie nadert, nog altijd zonder nieuwe club zat. ,,Toen heb ik de knoop doorgehakt en ben ik op mijn schreden teruggekeerd. Ik blijf gewoon bij Noordwijk.”

Als het aan de doelman ligt verdedigt hij dus ook in het seizoen 2016-2017 het doel op Sportpark Duinwetering, waar men enthousiast reageerde op het besluit van de inwoner van Rotterdam. ,,Net als toen ik bekend maakte dat ik wilde vertrekken, het werd me overigens van harte gegund om een nieuwe club te vinden, was men bij de club nu blij dat ik toch blijf. Natuurlijk hebben zich wel verenigingen bij me gemeld, maar daar zat geen club tussen waarbij ik een goed gevoel had.”

,,Nee, met Katwijk heb ik niet gesproken, wel met FC Lisse, maar dat is op niets uitgelopen”, vervolgt Amezrine. ,,Dan moet je op een gegeven moment reëel zijn. Met Noordwijk is overigens niets mis. Integendeel zelfs. Ik heb het hier vijf seizoenen uitstekend naar mijn zin gehad. De band met trainers, medespelers en supporters was en is uitstekend. Ook uit die laatste groep heb ik destijds veel reacties gekregen. Veel supporters vonden het heel jammer dat ik vertrok. Ik hoor nu dat ze blij zijn dat ik toch blijf. Je kunt eigenlijk stellen dat iedereen er blij mee is.” Dat laatste is vermoedelijk buiten Nick Sanders gerekend. De doelman van Zwaluwen werd als eerste doelman naar Noordwijk gehaald.

Amezrine

De als jeugdwerker in Rotterdam werkzame Amezrine gaat op voor zijn zesde seizoen bij de roodwitten. ,,Ik heb de knop helemaal omgezet. Normaal gesproken kijk ik nuchter tegen de dingen aan. Als er dan toch geen nieuwe club komt, moet je dat accepteren. Dat zie ik absoluut niet als een nederlaag. En als we promoveren maak ik toch dat stapje omhoog. Wie weet wat er in de toekomst nog voor mij en Noordwijk in het vat zit. Bovendien ben ik, zeker voor een keeper, nog jong. Met wat er allemaal nog op mijn pad komt of niet, houd ik mij nu even niet meer bezig.”

Door alsnog bij te tekenen aan de Duinwetering blijft ook het Rijnmondse reisclubje intact. Samen met Stefano Gonçalves, Ruperto Dorothea en Martijn le Congé reist Amezrine wekelijks viermaal richting de badplaats en terug. Daar voegt zich over enkele maanden overigens zoals gezegd ook Sanders bij, die overkomt van het Vlaardingse Zwaluwen. ,,Concurrentie is alleen maar goed. Dat houdt me scherp. Bij Noordwijk word ik op waarde geschat en dat is een uitstekende basis om verder te gaan.”

Foto’s: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)