Om een gaatje met de onderste plaatsen te slaan, was Van Nispen gebaat bij een goed resultaat op bezoek bij SJZ. In Zoeterwoude leken de Zilkers niet van die noodzaak doordrongen. Van Nispen lieten zich op alle fronten aftroeven en leed volgens doelman Andy Otte een terechte nederlaag: 3-2. ,,Dit was echt een offday. We hebben geen moment gevoetbald.”

De Zilkers voorvoelden het onheil al voor de aftrap. Otte: ,,Zij waren fel vanaf de start. We waren daar nog voor gewaarschuwd, want in het positiespel tijdens de warming-up zaten ze er al heel fel bovenop. Wij verloren bijna elk duel en ook de tweede bal was vaak voor SJZ.” Van Nispen kwam via Max Oostenrijk nog wel op voorsprong, maar als een bevrijding werkte dat doelpunt geenszins.

,,In plaats daarvan gingen we alleen nog maar meer achteruit lopen”, baalde Otte. Hoewel de thuisploeg in zijn ogen beter was, vond de goalie de rol van de scheidsrechter bij de eerste twee SJZ-goals nogal dubieus. Bij de gelijkmaker negeerde de arbiter een vlagsignaal van de grensrechter van Van Nispen en de 2-1 kwam voort uit een onterecht gegeven strafschop, zo betoogde Otte. ,,Mike van Haaster hield die jongen vast, maar de overtreding werd buiten het zestienmetergebied ingezet.”

Hoofdrol

Na rust zou Van Haaster nog een aantal keer van zich doen laten spreken. Hij maakte al vlot de gelijkmaker, maar werd later in de wedstrijd bij 3-2 voor SJZ met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Ook de thuisploeg eindigde met tien man, maar aan de stand veranderde niets meer.

Van Nispen werd zodoende op de ranglijst achterhaald door SJZ en staat nog maar vier punten voor op nummer laatst Verburch. ,,Op jullie site zei Dennis Meiland vorige week dat Van Nispen te goed is voor degradatie. Dat was ik eigenlijk tot vandaag met hem eens. Vandaag hebben we heel slecht gespeeld. In veel wedstrijden hebben we in de slotfase vaak punten weggegeven, maar vandaag hebben we in zijn totaliteit de punten cadeau gedaan.”

Chemie weg

Het slechte optreden volgde op het nieuws dat Stephan Spruijt aan het einde van het seizoen bij Van Nispen vertrekt. Een deel van de spelersgroep gaf bij het bestuur aan op de oud-speler van FC Lisse uitgekeken te zijn. Otte: ,,Stephan is een man die uitstekend bij Van Nispen past, maar het is inmiddels zijn vierde seizoen en de chemie is een beetje weg. Hij werkt elke keer hetzelfde riedeltje af en dat kennen we ondertussen wel.”

Volgens Otte komt de winterstop als geroepen om de zinnen even te verzetten. ,,We moeten nu naar beneden kijken en dat is vervelend. Maar als er straks weer wat jongens terugkomen en we beschikken weer over veertien of vijftien sterke jongens, dan komen de punten vanzelf wel weer.” En dan, na een korte stilte. ,,Maar we blijven wel Van Nispen. In principe zijn veel ploegen beter dan ons. Daarom moeten we altijd strijd tonen. Dat hebben we vandaag niet gedaan en dat is ook de reden dat ik nu erg down ben.”

Archieffoto: website Van Nispen

POPULAIRE BERICHTEN