Het kleine sprankje hoop dat FC Rijnvogels nog had op het winnen van een prijs dit seizoen is na zaterdag tot een minimum gereduceerd. De ploeg die stilletjes nog hoopte op het winnen van de derde periode moest op bezoek bij SteDoCo een pijnlijke 1-0 nederlaag slikken. En daardoor lijken de laatste zeven duels voor de roodhemden nog slechts om des keizers baard.

Op bezoek bij de nummer drie uit de Hoofdklasse A beleefde de formatie van Jimmy Simons weer een kleurloze middag. De derde nederlaag in vijf duels tegen een topploeg uit de competitie leverde weer een nederlaag op. Toch zat er volgens aanvoerder Kevin Wijmer wel degelijk meer in het vat. Het breekt zijn ploeg alleen op dat het zo moeilijk scoort. Dan wordt het lastig een wedstrijd te winnen, beseft ook de verdediger.

Niveau
,,Onze aanvallers hebben door verschillende oorzaken niet het niveau wat ze zouden moeten hebben. Arno Dijkstra, onze topscorer, is net terug van een zware blessure. Dan kun je niet gelijk verwachten dat hij op z’n top zit. Maar dat breekt ons wel op. In deze potjes kom je dan wat te kort, zonder dat je wordt weggespeeld. Dat gebeurde namelijk ook al tegen Achilles Veen.”

Wijmer zag z’n formatie wel een goed eerste half uur spelen waarin het de betere ploeg was. We waren scherp in de duels, wonnen veel tweede ballen en konden echt druk uitoefenen op hun verdediging.” Vier corners op rij leverden alleen niets op voor de bezoekers. Echt grote kansen werden er in die fase ook niet gecreëerd. De thuisploeg kwam zeker ook niet tot grootste heldendaden, alleen bij de eerste kans was het wel gelijk raak. In Hoornaar stak de gelijknamige wesp een keer venijnig in de defensie van de Katwijkers: 1-0.

,,Zolang het nog kan, moet je erin geloven. Dat is ook voetbal.”

Volgens Wijmer deden hij en zijn teamgenoten daarna van alles ‘niet goed’, waardoor de gelijkmaker er nooit echt in zat. ,,Sterker nog; in de slotfase mogen we blij zijn dat het maar bij 1-0 blijft. We gingen te veel de lange bal op Arno (Dijkstra red.) spelen en dat is niet zijn sterkste punt. Het was na rust gewoon niet goed genoeg.”

Optimist
De achterstand op Hoek in de derde periode is nu al vijf punten, met ook nog een wedstrijd meer gespeeld. De kans dat de Kooltuinbewoners nog de nacompetitie halen, is zo goed als uitgesloten. Optimist Wijmer houdt de deur nog op een kier.

,,Zolang het nog kan, moet je erin geloven. Dat is ook voetbal. Maar het wordt er niet makkelijker op. Wij moeten eerst maar eens weer zien te winnen. Alleen dan hebben we nog een kansje. Ook al halen we geen prijs, we moeten de competitie op een goede manier afsluiten. Dan hebben we niet aan de verwachtingen voldaan, maar gaan we wel met een goed gevoel richting volgend seizoen.”

SteDoCo – FC Rijnvogels 1-0 (1-0) 35. Van Dam 1-0.

FC Rijnvogels: Verkerk, Ampong (46. Van Duijn), Wijmer, Van der Breggen, Soomer, Staal, Luchtigheid (78. Van Dijk), De Vlugt, Havenaar (60. Lauhouh), Dijkstra, Van der Stoep.

Foto: Piet van Kampen

Lees ook: ‘Is FC Rijnvogels een ‘satellietclub’ van vv Katwijk?’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)